La frontiera de vest a țării rămân puține puncte de trecere deschise

a

Pandemia de coronavirus și restricțiile impuse de autoritățile române pe de-o parte dar și de cele din țările vecine, au condus la închiderea mai multor puncte de trecere a frontierei din România spre Serbia și Ungaria.

În timp ce în Caraș-Severin – județ de frontieră nu este deschis niciun punct de trecere, în județul Timiș majoritatea sunt deschise: Nădlac 1 și 2, Vărșand, Turnu, dar și altele mai mici. Restricțiile de circulație sunt impuse în general de autoritățile maghiare.

Un cetățean care dorește de exemplu să tranziteze Ungaria spre vestul Europei, poate folosi la ieșirea din România doar punctele de trecere a frontierei de la Nădlac și Borș, zone din care autoritățile maghiare au pregătit așa zisele culoare epidemiologice prin care poate fi străbătută țara vecină, într-un anumit interval orar și cu puncte fixe în care se poate opri strict pentru alimentare.

Reprezentanții poliției de frontieră din România ne-au transmis cu titlul informativ și faptul că este permisă de exemplu trecerea frontierei spre Ungaria și prin alte vămi, dar doar pentru muncitorii sezonieri, care nu depășesc limita de 30 de Km. „S-a întâmplat de exemplu să le fie permis turiștilor români să intre în Ungaria, fără restricții, pentru a merge la Mako în coplexul termal. Acest lucru nu s-a întâmplat însă pentru toți cei care au vrut asta și nici nu este o regulă. Cei care hotărăsc sunt vameșii maghiari“ – au declarat pentru Reper24 reprezentanții Poliției de Frontieră Române.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

4 Comentarii

 1. Gigi Against

  Pe 5 aug. am trecut prin PCTF Turnu in patru minute. In afara de pasapoarte nu ni s – a cerut nimic in plus.
  Eram in tranzit spre Austria si am respectat culoarul postat pe site – ul politiei maghiare.
  De rest nu – ti are nimeni grija…

  Raspunde
 2. Istrate vasile

  Pune-ti mana pe o harta sa vedeti ca Nadlac 1 si 2, Turnu si Varsand sunt in judetul Arad. In Timis doar vama Cenad este deschisa.

  Raspunde
 3. gsgsg

  “în județul Timiș majoritatea sunt deschise: Nădlac 1 și 2, Vărșand, Turnu, dar și altele mai mici”…ati mutat limitele de judet :)))

  Raspunde
 4. Alina

  Am trecut ieri prin Nadlac si Pot spune ca nu sa uitat nimeni nici macar la acte.Si ungurii vamesi Nu poarta nici masca .Am ajuns in Germania fara nici un control si Nu ne-a oprit absolut nimeni.
  La granita dintre Ungaria si Austria sunt controlate masinile cu numere de Bulgaria si Romania.
  In Germania este pus un punct pentru testare doar pentru cine vrea si pentru cei ce vin din zonele rosii.
  Nu costa nimic.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei