fbpx
6.7 C
Reșița
miercuri, 17 aprilie 24

„La împărțirea sărăciei se vede caracterul omului”! Ceartă în CJ Caraș-Severin pe două milioane de lei!

De aproximativ o oră și jumătate au avut nevoie astăzi consilierii județeni cărășeni pentru a împărți cei 2.033.000 de lei, reprezentând cote defalcate din impozitul pe venit, către unitățile administrativ-teritoriale din județ. O ședință cu numeroase pauze, cu jigniri și reproșuri care au zburat peste mese dintr-o tabără în alta, finalul fiind, practic, unul așteptat și care nu a mirat pe nimeni: banii au fost împărțiți așa cum a dorit actuala majoritate, formată din PSD, PRO România, PMP și „liberalii” care au ales să se alăture celeilalte tabere.

Suma pusă la bătaie, puțin peste 2 milioane de lei, nu se compară nici pe departe cu cele care veneau spre repartizare în anii anteriori, deși nici atunci banii nu erau suficienți să acopere toate solicitările primăriilor. Iar modul în care au dorit să împartă banii cele două tabere a fost diferit pe ici pe colo, prin părțile esențiale. Spre exemplu Primăria Oravița, căreia Romeo Dunca a vrut să îi aloce un milion de lei, pentru a compensa faptul că UAT-ul, spre deosebire de celelalte primării din județ, nu a primit recent niciun leu din fondul de rezervă a guvernului, a trebuit să se mulțumească cu 10.000 de lei. Primăriei Reșița, Dunca a propus să i se aloce 300.000 de lei, bani solicitați de edilul Ioan Popa pentru a acoperi costurile legate de transportul elevilor din județ la Reșița. Și aici, grupul PSD-PMP-PRO România au tăiat cu barda, lăsând administrației locale reșițene doar 15.000 de lei.

În absența social-democratului Ioan Crina, portavoce pentru grupul PSD-PMP-PRO România a fost „liberalul” Marius Isac, care sub atenta observație a secretarului de stat Flavius Nedelcea, prezent la ședință, a dat citire propunerii de alocare a sumelor către UAT-urile din județ:

 • Zero lei pentru: Băuțar, Buchin, Bucoșnița, Ciclova Română, Domașnea, Mehadica, Ocna de Fier, Răcășdia, Sacu, Ticvaniu Mare, Rusca Montană, Topleț, Turnu Ruieni, Vrani
 • 2.034 de lei pentru: Berzovia, Eftimie Murgu, Fârliug, Forotic, Glimboca, Grădinari, Lupac, Marga, Măureni, Naidăș, Ramna, Sichevița, Slatina timiș, Văliug, Vărădia, Zăvoi
 • 10.000 de lei pentru Băile Herculane, Moldova Nouă și Oravița
 • 12.000 de lei pentru Berliște
 • 15.000 de lei pentru Reșița
 • 20.000 de lei pentru Armeniș și Brebu Nou
 • 25.000 de lei pentru Zorlențu Mare
 • 32.000 de lei pentru Lăpușnicu Mare
 • 35.000 de lei pentru Anina
 • 44.000 de lei pentru: Bănia, Berzasca, Bolvașnița, Bozovici, Brebu, , Carașova, Cărbunari, Ciuchici, Ciudanovița, Constantin Daicoviciu, Copăcele, Cornea, Cornereva, Coronini, Dalboșeț, Doclin, Ezeriș, Gârnic, Goruia, Lăpușnicel, Luncavița, Mehadia, Obreja, Păltiniș, Pojejena, Prigor  Sasca Montană, Socol, Șopotu Nou, Teregova, Târnova, Vermeș
 • 50.000 de lei pentru Caransebeș, Dognecea
 • 80.000 de lei pentru Bocșa și Oțelu Roșu
 • 88.000 de lei pentru Șopotu Nou
 • 94.000 de lei pentru Iablanița

Este o rușine de amendament. Să lăsăm la o parte lupta politică pentru că la împărțirea sărăciei se vede caracterul omului”, a comentat Romeo Dunca, propunerea fostului său protejat, încercând să îi convingă pe consilieri să fie de acord cu propunerea sa inițială, care mai prevedere, printre altele, alocarea a 200.000 de lei către Primăria Lupac, pentru continuarea proiectului de introducere a alimentării cu apă, și asta având în vedere faptul că fântânile oamenilor din zonă au devenit inutilizabile în urma poluării de la deponeul de la Lupac. Pe de altă parte, președintele forului județean a încercat să îi convingă măcar pe consilierii din Oravița, „liberalii” Bogdan Miloș și Gabriela Ene și social-democratul Valentin Zaharia să nu fie de acord cu tăierea banilor către UAT-ul din Oravița, fără succes însă.

Știrea ar trebui să fie – cum poți să îți votezi niște consilieri ca să îți ia banii de sub nas și să îi dea acolo unde este comanda politică. Asta referitor la cei trei consilieri de la Oravița care s-au opus și care au luat din suma de 1.100.000 pe care am alocat-o pentru această localitate având în vedere că ei nu au primit la ajutorul financiar de acum două săptămâni nu au primit niciun ban. Am vrut să repar acest lucru și nu am reușit din cauza celor trei consilieri PNL-PSD sau ce or mai fi ei acum, de la Oravița. Rușine lor.

Dl Marius Isac, după părerea mea, a avut de dat astăzi un examen. A trebuit să se întindă preș pe jos ca să se autoumilească, pe el și pe cei care l-au ales și pe mine care l-am susținut inițial. Ne-a umilit pe toți și a făcut aceste propuneri rușinoase, prin care a luat de la Reșița, a mutat toți banii de la Oravița, a luat banii de la Lupac. Marius și-a dat examenul sperând că în schimbul acestei demonstrații jenante va putea să fie apreciat. Dar nu cred că nici pesediștii nu sunt așa de naivi. Adică ei se folosesc de trădători și nu cred că recompensa va fi cea scontată”, a mai comentat, la finalul, ședinței președintele Romeo Dunca.

Karina TINCUL

2 COMENTARII


 1. ”15.000 de lei pentru Reșița”

  ”… banii, a luat din 300.000 de lei, a luat 290 …” (min. 0:37 – 0:42 din videoclip)

  300.000 – 290.000 = 15.000?
  Câte clase (aritmetice, zice că) are camionagiul ăsta?

 2. Cel mai slab Președinte de Consiliu Județean ce l-a avut Județul Caraș-Severin în toată istoria sa. Pacat caci va ttrage partidul maxim.in jos.In afara de cearta,răutăți și incompetenta crasa nu vezi nimiccc la acest individ. Cat timp si-a pierdut toți consilierii (nu doar 1-2),si apropiații (in afara de Nelu Popa,acolo „altele”,fiind legaturile)e clar caracterul acestui om. El.confunda Consiliul Județean cu propria firma.
  Sa-ti fie rușine”Dunca asfaltatorul”,care a asfaltat 8 km.im patru ani. Ai dus județul asta la sapa de cauciuc.
  Lasa-ne.
  P.S
  Sper ca nu mai ai tupeul sa mai candidezi.!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei