La Lăpușnicu Mare activitatea continuă; nu se dă vina pe „greaua moștenire“

22

Valea Almăjului, Lăpușnicu Mare; una dintre comunele mari și cu „pretenții“ ale zonei. Pe primărița Mihaela Drăgilă am găsit-o cufundată în acte până în gât, alături de contabilul primăriei. „Așteptăm investirea noului consiliu local, pentru că toate investițiile pe care vrem să le demarăm în următorul exercițiu financiar 2021-2027, depind de aprobarea consilierilor și așteptăm validarea lor. Aceasta depinde de prefectură nu de noi. Până nu avem consiliul complet, nu prea putem mișca nimica.“ – a precizat primarul vechi și nou ales Mihaela Drăgilă.

Cât despre lucrări, primarul liberal a mai precizat: „Deocamdată lucrăm pe vechile proiecte, mai retușăm lucruri pe care le-am început deja, încheiem lucrări pe care le-am început în primăvară, în special la capitolul reparații. Lucrăm de asemenea la strategia de dezvoltare a comunei, începută încă din primăvară, așteptăm măsurile și ghidul consultativ pentru tot ce înseamnă proiecte în următoarea fază și continuăm lucrările începute deja“.

Nu se poate vorbi deocamdată de proiecte noi la Lăpușnicu Mare și aceasta pentru că pe fonduri europene nu există nimic concret deocamdată. „Avem 5 documentații în lucru pe investiții prin Compania Națională de Investiții. Două sunt aproape terminate, mai avem de lucru la 3. Este vorba de o asfaltare totală a intravilanului, atât la Lăpușnic cât și la Moceriș. Asta înseamnă 16,5 Km de rețea de străzi. Mai avem două capele mortuare, o reabilitare a unui bloc de locuințe și un sistem de preluare a apelor pluviale, într-o zonă în care atât drumul cât și locuințele din zonă erau supuse inundațiilor la fenomenele extreme“.

Am fost curios dacă poate da vina pe greaua moștenire a administrației trecute? „Nu am făcut-o acum 4 ani când poate că aveam motive să mă plâng; ne-am apucat atunci de treabă și la fel facem și acum. Aștept validarea noului consiliu în care noi, liberalii avem majoritate, dar să știți că am avut și susținerea opoziției în celălalt mandat, atunci când a fost vorba de proiecte în folosul cetățenilor. Sper să fim convingători prin faptele noastre“ – a mai precizat primarul Mihaela Drăgilă.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. mihaela

    Tanti asta e profesoara? A luat-o pe urmele ilustrei ministre a invatamantului? Zice ”Până nu avem consiliul complet, nu prea putem mișca nimica.“ Păi bine mă doamnă profesoară de limbi, nu ai avut limba română la tine când ai vorbit? ”Nimica” stii tu să spui și să faci! Te repeți mai dihai ca Eminescu, deși lui i se permite, că e poetul nostru național, ai tot ”început lucrări” fie în primăvară, fie deja? ”Două sunt aproape terminate, mai avem de lucru la 3.” Păi dacă sunt aprope terminate înseamnă că mai ai de lucru la ele, că nu-s gătate, ca să zic ca la Lăpușnic. Și încă o intrebare: Ai terminat și lucrarea cu apele pluviale? Că după cum spui s-au cam rezolvat problemele pentru că ”atât drumul cât și locuințele din zonă erau supuse inundațiilor la fenomenele extreme“ înseamnă că nu mai sunt supuse că e la timpul trecut?.
    Bine că nu mai predai la școală că îi nenoroceai ”deja” pe copii sau mai predai?

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei