fbpx
-0.3 C
Reșița
miercuri, 01 februarie 23

„La mulţi ani, tuturor vârstnicilor!”. Zi aniversară specială pentru seniorii Reșiței!

„Cine n-are bătrâni să-şi cumpere”!, spune o vorbă înțeleaptă din popor, afirmație pe care și-au asumat-o și reprezentanții Căminului pentru Persoane Vârstnice din Reșița atunci când au decis să le ofere seniorilor rezidenți din centru o zi aniversară specială.

Concursuri individuale şi de grup, jocuri distractive, muzică şi tort! Aşa sărbătorim „Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice“ împreună cu seniorii rezidenţi ai Căminului pentru Persoane Vârstnice Reşiţa.

A doua lor familie, cea din cadrul căminului, le-a oferit o zi specială, în ciuda restricţiilor din această perioadă. Chiar şi aşa, cu jocuri distractive, muzică şi voie bună. Ziua de I octombrie 2021 este din nou un prilej de a ne exprima respectul şi preţuirea pentru bunicii noştri şi rolul pe care ei îl joacă în viaţa societăţii”, afirmă directorul CPV Reșița, Lucian Dunăreanu.

spot_img
„La mulţi ani!“ va răsuna astăzi la Căminul pentru Persoane Vârstnice Reşiţa!

Instituția abordează şi rezolvă, printr-o serie de măsuri şi servicii specifice, problemele cu care se confruntă această categorie socială, printre care starea de sănătate, tendinţa de izolare şi sentimentul de a nu fi util celor din jur.

Astăzi, la 30 ani de la prima sărbătorire a Zilei Internaţionale a persoanelor în vârstă, există mai mulţi vârstnici în lume decât au fost vreodată. O persoană din zece are peste 65 de ani, iar generaţiile în vârstă se măresc mai rapid decât alte grupe de vârstă din cadrul populaţiei. In 2050. se estimează că o persoană din cinci va avea peste 65 de ani.

La mulţi ani. tuturor vârstnicilor! „Cine n-are bătrâni să-şi cumpere“!”, a mai precizat directorul Căminului pentru Persoane Vârstnice din Reșița, Lucian Dunăreanu.

Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice este sărbătorită în fiecare an în data de I octombrie, din 1991. Acestă dată a fost stabilită în 14 decembrie 1990 de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU). în baza Rezoluţiei nr. 45/106.

 

Lorena POENARU

 

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei