24.7 C
Reșița
marți, 17 mai 22

La Oțelu Roșu, unitățile de învățământ sunt pregătite pentru deschiderea anului școlar

După o vară în care unii s-au distrat, iar alții au lucrat, la Oțelu Roșu începerea anului școlar este așteptată cu bucurie de cei mici și cu satisfacția muncii bine făcute de către administrația locală.

La Oțelu Roșu, școlile sunt pregătite să-și primească elevii începând de săptămâna viitoare“, a declarat edilul orașului din Valea Bistrei, Luca Mălăiescu. „Atât liceul, cât și școlile gimnaziale au grupurile sanitare reparate, iar sălile de clase sunt gata să-și primească elevii pentru un nou an școlar“.

Suntem pregătiți acum să investim în grădinițe, dar mai ales în creșe. Spre bucuria mea mai sunt 19 noi solicitări pentru acest an din partea unor familii ce locuiesc în Oțelu Roșu. Am depus deja solicitarea pentru o nouă creșă de 40 de copii, și se așteaptă aprobarea Companiei Naționale de Investiții“.

spot_img

Până se va finaliza acest proiect, vreau să investesc în actuala creșă; la această oră suntem pregătiți să primim 26 de copii. Avem deja 18 pitici înscriși, iar cu cele 19 noi solicitări depășim capacitatea actuală a creșei. Vrem să mărim spațiul pentru a putea asigura locurile necesare celor mici“, a mai precizat edilul Luca Mălăiescu.

Vreau să facem această extindere cât mai repede, cu fonduri de la bugetul primăriei. Faptul că avem 19 cereri noi pentru locuri în creșe este o bucurie și o responsabilitate pentru noi. Asta înseamnă că avem familii tinere în oraș, familii a căror părinți trebuie să meargă la lucru și trebuie să-i ducă pe cei mici într-un loc în care să-i știe în siguranță. Vrem să încheiem lucrările de creștere a capacității chiar în acest an“, a mai explicat primarul orașului Oțelu Roșu.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei