fbpx
4.7 C
Reșița
miercuri, 17 aprilie 24

La Reșița se construiesc locuințe pentru tineri!

Două blocuri de câte șase apartamente fiecare, destinate familiilor de tineri care nu au posibilitatea de a-și achiziționa o locuință din resurse proprii, vor fi ridicate la Reșița. Contractul de finanțare a fost deja semnat de administrația reșițeană.

Am semnat contractul de finanțare pentru construcția a două blocuri de locuințe cu regim de înălțime Parter + 1 Etaj + Mansardă. Cele două clădiri se vor construi utilizând proiectul tip pus la dispoziţie de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, fiecare bloc având 6 apartamente cu o suprafețe de aproximativ 60 mp.

Acestea urmează să se construiască în zona Moroasa, cu acces din strada Moroasa, pe un teren viran de aproximativ 14.000 mp. Finanțarea obținută include și amenajările exterioare, precum alei de acces, spații verzi cu mobilier urban, parcări de rezidență și montarea unei stații de reîncărcare a vehiculelor electrice”, precizează primarul Ioan Popa.

Valoarea investiției este 5.306.539 lei, iar termenul de finalizare a lucrărilor este de 31 de luni.

Edilul dă asigurări că pe lângă finanțările obținute deja, Primăria Reșița o să caute și alte posibilități de finanțare pentru construcția de locuințe pentru tineri.

Karina TINCUL

2 COMENTARII

    • @csm: Probabil ca nu ai inteles, sau ai inteles, dar n-ai priceput. Sunt din Resita si am apartament.
      E doar penibil ca face Popa 12 apartamente si cu asta se lauda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei