La Reșița, un administrator de bloc a fugit cu banii unor asociații de proprietari!

modelmic

Destul de frecvent, din păcate, se constată că o asociație de proprietari a ajuns în situația să fie datoare la utilități  (apă, canalizare, energie electrică, gunoi).

Asta pentru că administratorul a adunat banii de la locatari, dar „a uitat“ să îi vireze în conturile furnizorilor serviciilor de utilități.

În această situație a ajuns și asociația nr. 795 (Aleea Ineu, nr. 1, sc. B, Reșița). Surpriza urâtă a fost dublă: asociația de proprietari de la această adresă era datoare la compania care aduna gunoiul cu suma de 7500 lei iar administratorul, care se numește Ioan Gheorma, a dispărut fără urmă. Omul care aduna banii pentru plata utilităților nu mai răspunde la telefon, nu se mai află la domiciliul cunoscut de pe B-dul Republicii, și-a retras fetele de la școala unde învățau și se pare că a plecat în Oltenia sau în străinătate. Caută orbu, scoate-i ochii… La toate acestea s-a mai constatat că ținea contabilitate dublă la apă, deoarece o sumă deconta (cea reală) iar o alta (umflată, „tunată“) era adunată de la locatari, dar diferență era mică. Știți cum se spune, puțin de-aici, un pic de dincolo, uite-așa se strânge averea…

Administratorul nu a plătit banii pentru gunoi atât de mult timp pentru că furnizorul acestei utilități nu reclamă imediat, așa cum este în cazul operatorului de apă-canal Aquacaraș. (adică după o lună și apoi să întrerupă furnizarea de apă curentă). Astfel, locatarii nu puteau să sesizeze că ceva nu este în regulă.

După câte se știe, acest administrator se ocupa și de alte asociații (aproximativ 10), care trec prin aceeași situație neplăcută.

În prezent asociația de pe aleea Ineu nr. 1, sc. B are un alt administrator. Acesta a reușit, pentru început, să negocieze cu firma care adună gunoiul să nu mai pună pe viitoarea factură penalitățile datorate de asociație, dar restul de bani însușiți de administratorul „El fugitico“ vor trebui plătiți în rate de locatarii, care au mai plătit o dată acest serviciu. De asemenea, a fost făcută o plângere penală la Judecătorie împotriva fostului administrator pentru a recupera sumele fraudate.

Locatarii speră că în cele din urmă paguba făcută de fostul administrator va fi recuperată. Pentru că speranța moare ultima…

 

Sergiu TABAN

 

Distribuie pe:

Stiri similare

5 Comentarii

 1. LELI

  La judecatorie o sa li se propuna impacarea si medierea.Ala o sa-si ia angajamentul si o sa plateasca …ciuciu.Am patit-o si noi cu fostul administrator.Aia de la politie iti rad in fata daca te duci la ei sa reclami.Parca sunt partasi cu hotul ..Cenzorii trebuie sa plateasca in solidar cu administratorul pt ca ei trebuie sa verifice lunar platile facute catre furnizori

  Raspunde
 2. zero

  “Deştepţii” (care duc ţara de râpă) au scos deja o nouă lege (nr.196/2018) a “cooperativizării” (socialiste) în asociaţiile (forţate) de proprietari (liberi).
  Poate că de asta au şi început deja să “dispară” tăiţeii publici, cu sau fără administratori. Fiecare după puterile lui.
  Aşa se fac … investiţii, nu?

  Raspunde
 3. zero

  P.S.
  “… primarul, în baza unei hotărâri a consiliului local, atestă persoanele fizice în vederea dobândirii calității de administrator …” (art.10, alin.5).

  Raspunde
 4. Budulan Ion

  Dragii mei nu va facati probleme privind administratori de asociatii,deoarece in lege trebuiau specificat faptul ca ;asociatia care este pagubita de acesti nemernici este in legatura cu cei de la primarie. In asociatia
  Mea 5apartamente sunt locuite si 5 nu , cheltuielile si toate activitatile facandu-se de unul din cei 5 dar de la primarie s-a impus aducerea unui administrator si punerea in functie a unui presedinte ceea ce sa facut astfel ca la un an de.zile nu s-au intocmit actele pana acum ba mai mult sub obladuirea unor proprietarii ( politisti ) presedintele ales diadministratorul nu pot justifica suma de 25 .500 roni .administratorul spune ca nu sti nimic,presedintele tace ,cred cs daca suntem asociatie de proprietarii noi sa dirijem activitatile nu primaria,ce ziceti???

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei