La Spitalul Municipal din Caransebeș se află internați 21 de pacienți cu COVID-19 în stare bună

a

Spitalul municipal din Caransebeș, desemnat spital suport COVID-19 se află internați 21 de pacienți în stare bună și stabilă, după cum afirma managerul unității sanitare Adrian Cican:

„Sunt pacienți cu forme ușoare și medii; nu avem niciun bolnav care să necesite tratament de terapie intensivă. Stăm foarte bine la materiale sanitare: măști, halate, salopete, dezinfectanți. Și la medicamente stăm relativ bine și spun relativ pentru că nu avem Caletra și nici înlocuitorul acestuia, în schimb avem medicamentele similare care se pot da în această afecțiune. Am făcut solicitările necesare către Ministerul sănătății și se pare că săptămâna viitoare vom primi ori Caletra, ori un alt medicament, cu aceeași substanță de bază dar cu altă denumire comercială. Ne-am luat măsuri de precauție și folosim o altă schemă de tratament care până acum a dat rezultate bune“.

„Referitor la aparatura medicală promisă de Primăria Caransebeș și de către Consiliul Județean Caraș Severin, Adrian Cican a mai adăugat: „Primăria ne-a ajutat nu numai pe echipamente cât și pe parte de medicație și dezinfectanți foarte mult. De exemplu ne-au cumpărat medicamente necesare în cantitate însemnată și dezinfectanți la fel; Consiliul județean ne-a ajutat pe partea de investiții cu reabilitarea rețelei de oxigen medical și achiziția unui aparat de testare de tip pcr, nu avem de ce să ne plângem din acest punct de vedere, ne-au sprijinit nu mult, ci foarte, foarte mult“.

Din nefericire la procedura de licitație a unui aparat de testare de tip pcr nu s-a înscris nicio firmă, astfel încât această procedură va fi reluată sau se va încerca achiziția directă a unui astfel de aparat indispensabil în asemenea situație.

„Țin să reamintesc faptul că avem bani în cont, am putea să-l cumpărăm noi, dar în continuare Ministerul Finanțelor ne ține conturile blocate. Pur și simplu ne ucide. Să ai bani în cont și să nu poți să faci nicio achiziție, nicio investiție, nici măcar să achiți materialele sanitare, medicamente… Avem firme care la ora asta ne creditează, dar cât o să poată să o mai facă. De exemplu UNIFARM-ul ne-a dat până acum materiale și medicamente de aproape 7 miliarde de lei vechi. Singurul lucru bun în toată această situație, e faptul că Ministerul Sănătății ne-a dat avizul pentru ambulatoriul Spitalului Municipal, care va schimba radical structura unității noastre sanitare. E o luminiță într-o mare întunecată.“

 

Dan AGACHE

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei