fbpx
0.7 C
Reșița
marți, 28 martie 23

Legea care interzice centralele de apartament intră în linie dreaptă

Ministrul Mediului, Tanczos Barna,  a declarat că săptămâna viitoare va prezenta coaliției un draft al textului de lege care vorbește despre eliminarea centralelor de apartament.

„Centralele de apartament existente nu pot fi afectate de nicio reglementare legală și nici retroactiv nu se mai poate face mai nimic sau este foarte greu să revenim la sisteme centralizate acolo unde toți s-au debranșat și fiecare apartament are propria centrală”, a spus ministrul Mediului.

Eu cred că schimbarea va fi lină și îngrijorările nu sunt fundamentate pentru că sunt foarte multe blocuri unde se folosesc aceste tehnologii de centrală la comun la nivel de scară sau bloc”, a explicat Tanczos Barna.

spot_img

Ele oferă exact aceeași flexibilitate la nivel de apartament. Oferă exact același confort: atât temperatura, cât și perioada pot fi setate în apartament ca și cum ai avea o centrală individuală, doar că nu este la tine în casă și este la nivel de bloc. Poluarea este mult mai mică, poluare are loc la o înălțime mult mai mare la zeci de metri cu un tiraj forțat, iar dispersia este mult mai bună; la nivelul solului, unde circulăm, nu va genera aceeași poluare și intrăm în rândul statelor civilizate unde lucrurile sunt organizate”, a adăugat ministrul Mediului.

„În cazul unei case individuale, acolo se va merge în continuare pe centrale individuale”, a mai spus Tanczos Barna.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

  1. ”Legea care interzice centralele de apartament intră …”

    Cseke și Vass deja au ”ieșit”.
    Tanczos iese singur sau … mai are ”idei”?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei