Legea privind eliminarea pensiilor speciale a fost adoptată! Află poziția deputaților cărășeni!

lege

Camera Deputaţilor a adoptat astăzi în sesiune extraordinară, cu 247 de voturi „pentru” și 21 de abțineri, proiectul de lege privind abrogarea pensiilor speciale, inclusiv pensiile magistraților.

Proiectul a fost dezbătut ca urmare a nemulțumirilor magistraților și grefierilor față de prevederile acestuia, astfel că multe instanțe și parchete din țară și-au suspendat activitatea.

Deputații cărășeni au avut și ei câte un punct de vedere referitor la acest proiect de lege:

Ion Mocioalcă, deputat PRO România, Caraș-Severin: „Pro România va vota proiectul, deși consideră că soluția este impozitarea pensiilor”.

Luminița Jivan, deputat PSD Caraș-Severin: „În plenul de astăzi avem pe ordinea de zi propunerea legislativă de eliminare a pensiilor speciale. Răspunsul meu va fi unul categoric, voi vota PENTRU ELIMINAREA acestor pensii”.

Potrivit formei adoptate în Comisia pentru muncă din Camera Deputaţilor, ar urma să fie eliminate pensiile de serviciu pentru deputaţi şi senatori, judecători şi procurori, personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al Parchetelor, funcţionarii publici cu statut special, funcţionarii publici parlamentari, membrii corpului diplomatic şi consular al României, membrii Curţii Constituţionale şi pentru personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România.

Prevederile legii nu se vor aplice angajaţilor din Ministerului Apărării, Ministerului de Interne, celor din serviciile secrete, poliţiştilor de penitenciar.

Potrivit G4Media.ro în baza unui amendament propus de deputatul independent Adrian Dohotaru au fost eliminate indemnizaţiile pentru limită de vârstă pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene.

Totodată, Adrian Solomon (PSD), care este și președintele comisiei, a fost adoptat un amendament care vizează eliminarea rentei viagere pentru sportivi şi artişti, dar şi a indemnizaţiei de 50% pentru ziariştii care au ieşit la pensie, membri ai unor asociaţii de profil. Social-democratul a precizat însă că nu va susţine prevederile respective în plen.

 

Elena FRANȚ

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei