fbpx
16.8 C
Reșița
marți, 27 februarie 24

Lepa Brena la Balkan Festival Berzasca

Primele două seri ale festivalului de muzică balcanică se pare că au fost doar încălzirea pentru ce va urma în această seară. Pe scena Balkan Festival 2022 de la Berzasca, din Clisura Dunării, au fost prezenți până târziu în noapte, artiști care au incendiat (la figurat) atmosfera.

Câteva mii de tineri (și nu numai) s-au disatrat, au cântat și au dansat alături de: Andra, 3 Sud Est, Raluca cu programul Balkanic, Mahala Rai Banda cu Shondy și Oana Radu. Cei doi prezentatori, Morar și Buzdugan, au reușit să electrizeze mulțimea adunată pe malul Dunării la Berzasca.

Ultima seară a Balkan Festival 2022 este rezervată muzicii sărbești. Lepa Brena și Deian Petrovici vor fi cei ce vor încheia acest festival ce se dorește a fi un punct de reper pe harta evenimentelor din Caraș-Severin. Și pentru că o „divă“ cum este Lepa Brena nu își poate face apariția la fel ca ceilalți artiști, organizatorii, Asociația culturală Pro Datina, a pregătit intrarea acesteia de pe un iaht, de pe Dunăre.

Vocea de aur a Iugoslaviei, Lepa Brena a vândut treizeci de milioane de albume în lumea întreagă, ceea ce o face cea mai bine-vândută solistă din istoria Balcanilor. Împreună cu orchestra sa, Slatki greh („Dulcele păcat”), au fost printre primii care au combinat muzica tradițională iugoslavă cu cea modernă.

Pentru finalul acestui festival, la încheierea concertului susținut de Lepa Brena și Deian Petrovici va fi lansat un foc de artificii de pe o insulă plutitoare chiar de pe Dunăre.

„Este o primă acțiune a Asociației noastre, Pro Datina și speram ca ea să fie o reușită pentru ca astfel de spectacole să devină din anii următori o tradiție în Clisura Dunării în general și aici la Berzasca în mod special“ a afirmat pentru Reper24 președintele acestei asociații Felician Ciurea.

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei