Liceul „Traian Vuia” intră în reabilitare! Aproape 1.500.000 de euro, investiți în modernizarea unității de învățământ!

modelmic

Săptămâna aceasta vor începe lucrările de modernizare a Liceului Teoretic „Traian Vuia”, anunță reprezentanții administrației locale reșițene. Cele trei corpuri ale unității de învățământ (clădirea principală, sala de sport și internatul) vor beneficia de o investiție de aproape un milion și jumătate de euro, prin Programul Operațional Regional POR 2014-2020. Contractul de finanțare a fost semnat de primarul Ioan Popa și conducerea ADR Vest, în vara anului trecut.

Lucrările ce vor avea loc la Liceul de la Pod (cum mai este cunoscută unitatea de învățământ în Reșița) includ, printre altele: reabilitare termică (anvelopare și izolare termică, reabilitare instalații interioare și exterioare), montarea unor sisteme de producere a energiei electrice și preparare a apei calde cu panouri solare, refacerea integrală a instalațiilor sanitare și a instalațiilor interioare de încălzire, realizarea unui sistem de iluminat modern, cu corpuri de iluminat tip led;

Clădirile vor dispune de un sistem de management inteligent, prin care se vor monitoriza și gestiona toate instalațiile (electrică, termică, ventilație, climatizare, incendiu, control acces)”, informează reprezentanții Primăriei Reșița.

Termenul de finalizare a lucrărilor este de 24 de luni. Pe perioada derulării lucrărilor la corpul principal al clădirii, elevii  își vom derula cursurile în internatul liceului.

 

Karina TINCUL

Stiri similare

2 Comentarii

 1. zero

  “… iluminat modern, cu corpuri de iluminat tip led”

  Iluminat cu Xenon nu puneţi?
  Doar aşa puteţi strica mai repede ochii copiilor cu “modernizările” (voastre) :(
  Şi nu uitaţi pentru apa potabilă să puneţi ţevăria cancerigenă din plastic.
  Dă … bun gust :)

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei