Linia de PCR este completă! Ultimele componente necesare diagnosticării SARS-CoV2 au sosit la spitalul din Reșița!

spital

Consiliul Județean Caraș-Severin a achiziționat cu mai bine de o lună în urmă un aparat de diagnosticare a infecțiilor cu coronavirus, de tip PCR. Pentru a putea fi pus în funcțiune, aparatul avea nevoie de câteva componente.

Într-un comunicat de presă primit astăzi pe adresa redacției, administrația județeană informează că au sosit și ultimele componente ale aparatului RT-PCR de diagnosticare a infecțiilor SARS-COV2, acestea fiind deja la Spitalul Județean de Urgență Reșița.

Noul aparat realizează 96 de teste la 3 ore, iar suma alocată pentru achiziționarea acestuia este de circa  1,1 milioane lei.

Linia de PCR este completă, spațiul din incinta spitalului, destinat acestui aparat este amenajat. În zilele ce urmează, se va proceda la instruirea personalului medical responsabil cu investigațiile de acest tip”, a declarat doamna dr. Corina Tănăsie, medic primar, șef Secție Laborator din cadrul SJU Reșița.

Ultimele ședințe ale forului județean au avut incluse, constant, proiecte de hotărâre ce au vizat importante alocări de bani principalelor unităților spitalicești din județ, cele mai însemnate sume fiind direcționate Spitalului Județean de Urgență Reșița, subordonat Consiliului Județean Caraș-Severin, se arată în comunicatul de presă.

Președintele Silviu Hurduzeu a subliniat faptul că: „de la începutul anului, Consiliul Județean Caraș-Severin a alocat unităților spitalicești din județ, în total, 3,8 milioane lei, din care aproape 2,8 milioane lei Spitalului Județean de Urgență Reșița. Acest ultim aparat achiziționat este de un real ajutor pentru că probele recoltate pacienților ce se prezintă la SJU Reșița nu vor mai fi trimise la Timișoara, ci vor fi prelucrate la Reșița, iar rezultatul va fi obținut în maxim 3 ore.”

1

2

4

 

Lorena POENARU

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei