„Lipsa banilor – principala cauză a investițiilor întârziate“, afirmă primarul din Bolvașnița

a

Situată la doar 15 Km de municipiul Caransebeș, la poalele vestice ale Muntelui Mic, comuna Bolvașnița are o istorie, atestată documentar, de aproape 700 de ani. Cu toate acestea, în prezent comuna numără aproximativ 500 de suflete, populație în mare parte îmbătrânită.

„Suntem o comună săracă, ce se descurcă doar din taxele locale și impozitul plătit de populația“ a afirmat pentru Reper24 edilul Petru Mihăilescu. „Din acest motiv toate proiectele noastre depind de finanțare guvernamentală sau de la Consiliul Județean. Avem depuse două proiecte pentru finanțarea lucrărilor de modernizare a celor două Cămine Culturale din Bolvașnița și din satul aparținător Vârciorova; prin PNDL 2, a cărui soartă este incertă, am dorit să asfaltăm străzile laterale din comună pentru că deși suntem în mileniul 3, la Bolvașnița am rămas tot la stadiul de cizmă atunci când plouă.“

Primăria ar dori să asfalteze și un drum agricol, dar proiectul nu și-a găsit deocamdată o sursă de finanțare. „Să asfaltăm acest drum, ar însemna bugetul nostru pe doi ani, iar oamenii au nevoie de el“, a mai afirmat primarul Mihăilescu.

Din păcate, în comuna Bolvașnița nu există niciun obiectiv economic care să asigure cât de cât un venit suplimentar la bugetul primăriei. Astfel de primării mai sunt în Caraș-Severin și este de datoria Consiliului Județean ca, pe lângă celelalte obiective majore de investiții din județ, să asigure și bunăstarea unor astfel de comunități mici și să finanțeze proiecte care să permită dezvoltarea comunităților, prin asigurarea căilor rutiere de acces și asigurarea unor condiții decente, precum apă potabilă, canalizare și de ce nu gaz metan, care se pretează având în vedere distanța mică față de cel de-al doilea municipiu al județului, Caransebeș.

Sursă foto: expresdebanat

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei