Lipsă de vameși la punctul de trecere a frontierei cu bacul de la Moldova Nouă

modelmic (1)

În 5 septembrie, în conformitate cu prevederile unei hotărâri de guvern, s-a deschis oficial punctul internaţional de trecere a frontierei de stat româno-sârbe pentru pasageri şi transportul de mărfuri cu bacul şi pietonal, între localităţile Moldova Nouă (România) şi Golubac (Republica Serbia) şi a punctului vamal.

Punctul internaţional de trecere a frontierei de stat şi punctul vamal funcţionează zilnic, în intervalul orar 6:00-20:00, pentru traficul pietonal, cu biciclete, precum şi cu vehicule.

Deși deschiderea acestui punct vamal de trecere a frontierei cu bacul a fost mult așteptat, șeful Biroului Vamal de frontieră Naidăș, Cătălin Zărnescu, ridică problema lipsei personalului, numărul vameșilor fiind prea mic pentru activitatea pe care trebuie să o desfășoară acum odată cu deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei. În prezent, serviciul vamal este asigurat de un număr de 18 lucrători vamali operativi, organizaţi pe patru ture de serviciu.

Având în vedere prevederile Hotărârii de Guvern nr.646 din data de 27.08.2019, ne confruntăm cu lipsă de personal pentru acoperirea întregii noastre activităţi, dar sperăm cu ajutorul conducerii  Direcţiei Regionale Vamale Timişoara şi a Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Timişoara, să angajăm cel puţin 4 (patru) lucrători vamali operativi şi astfel să ajungem la un număr de 22 lucrători vamali operativi cu care dorim să ne desfăşurăm activitatea în bune condiţii, şi spun acest lucru prin prisma faptului că biroul nostru vamal trebuie să asigure cu personal, 24 de ore din 24, atât biroul vamal Naidăş rutier, cât şi porturile Moldova Veche şi Moldova Nouă, cu precizarea că cel din Moldova Veche, este primul port de intrare în România şi ultimul de ieşire”, a declarat Cătălin Zărnescu.

Prin punctul internaţional de trecere a frontierei de stat tranzitul vehiculelor care transportă mărfuri periculoase, animale vii, produse supuse controlului fitosanitar, precum şi tranzitul vehiculelor lente sunt interzise.

O altă problemă cu care se confruntă Biroul Vamal Naidăș este lipsa spaţiului de depozitare a autoturismelor reţinute până la plata amenzii. La această dată, acestea sunt depozitate, impropriu în parcarea Punctului de Trecere a Frontierei Naidăş, un număr de 63 autoturisme, afectând imaginea estetică a acestui punct.

Vom demara, în cel mai scurt timp posibil, o acţiune de identificare a unui teren în apropierea biroului vamal, pe care să se construiască o parcare amenajată şi păzită, pentru aceste autoturisme”, a mai declarat șeful Biroului Vamal Naidăș.

 

Elena FRANȚ

 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei