Locomotiva Reşiţeană a deraiat Rapidul! A doua victorie în deplasare a rossonerilor

modelmic

În etapa a XXIV-a a campionatului Ligii 2, echipa reşiţeană a reuşit o frumoasă victorie pe terenul Rapidului, prin reuşita lui Laurenţiu BUŞ.

Partida a pus faţă în faţă două echipe cu obiective total opuse, Rapidul luptând pentru promovare, iar echipa noastră pentru evitarea retrogradării.

Meciul a debutat sub semnul echilibrului, reşiţenii apărându-se destul de avansat, primele ocazii aparţinând rossonerilor: în minutul 3, printr-o angajare în adâncime a lui Victoraş ASTAFEI, iar în minutul 4, prin lovitura liberă executată de către Călin CRISTEA, după un fault asupra lui Emanuel DAT, când un fundaş al Rapidului a fost la un pas de autogol. De asemenea, în minutul 9, Călin CRISTEA are o incursiune pe stânga, dar centrarea acestuia trece de atacantul nostru, Mukadu LUBOYA.

Ocazia Rapidului din minutul 13, prin şutul lui Alami, scos în extremis de Alberto COBREA, anunţă o perioadă mai bună pentru echipa gazdă. Astfel, în minutul 21, şutul lui Sefer este respins greu de către Alberto COBREA, apoi Goge trage în bara transversală, iar Mallo trimite pe lângă poarta noastră.

Reşiţenii răspund presiunii gazdelor cu contraatacuri periculoase, în minutul 23, Călin CRISTEA îi pasează lui Rareş ISPAS, acesta  angajându-l pe Laurenţiu BUŞ, dar acesta nu reuşeşte să preia în careul gazdelor. Cinci minute mai târziu, acelaşi Călin CRISTEA recuperează o minge în apropierea careului nostru, îl lansează pe partea stângă pe  Victoraş ASTAFEI, care este deposedat în faţa careului rapidist, mingea ajunge la Mukadu LUBOYA care şutează, de la aproximativ 18 m, peste poarta apărată de Popa.

În minutul 33 se produce prima fază controversată: după o combinaţie de pase pe partea dreaptă a atacului nostru, între  Laurenţiu BREŞNENI, Emanuel DAT şi Laurenţiu RUS, cel din urmă este faultat. Lovitura liberă este executată perfect de către Călin CRISTEA în careul gazdelor, unde Labeau comite henţ, dar arbitrul central nu ne acordă penalty.

În minutul următor, acelaşi Labeau ajunge în faţa porţii noastre, şutează de la aproximativ 16 m, Alberto COBREA respinge în faţă, Andrei DUMITRAŞ, într-o primă fază încearcă să protejeze mingea, pentru a fi prinsă de portarul nostru, apoi intenţionează să degajeze terenul, mingea fiind totuşi reţinută de goalkeeper-ul reşiţean. Arbitrul central consideră că a fost pasă la portar, dictând lovitură liberă indirectă din interiorul carelui nostru, de la aproximativ 10 m, uşor lateral dreapta: „un cadou făcut de centralul partidei gazdelor”, cum concluziona comentatorul de la postul care a transmis meciul. Faza avea să se încheie cu un şut în zidul format de jucătorii rossoneri.

Până la finalul primei reprize am mai notat două ocazii ale Rapidului, prin Alami, în minutul 37, din lovitură liberă, respectiv, cea a lui Djuric, din minutul 39, şut de la aproximativ 14 m, din poziţie centrală, portarul reşiţean, Alberto COBREA, respingând în corner. Dar şi în contul oaspeţilor, prin  două şuturi ale lui Emanuel DAT, în minutele 41 şi 44.

Repriza a doua a început cu o dominare a gazdelor, care s-au arătat mai agresivi, dar au fost contraţi de jocul bun făcut de reşiţeni la mijlocul terenului.

În minutul 56, antrenorul nostru face o primă modificare, introducându-l pe Alin ŢEGLE în locul lui Mukadu LUBOYA, dând parcă un nou suflu atacului echipei reşiţene.

Jucătorii gazdelor simt că nu pot marca, încercând câteva căderi spectaculoase în careu de lângă apărătorii reşiţeni, sperând în acordarea unei lovituri de la 11 m. Aşa s-a întâmplat în minutul 61, când Alami cade de lângă Laurenţiu BREŞNENI, dar centralul nu a acordat nimic.

Minutul 79 avea să aducă şi golul de trei puncte, marcat de rossoneri: Emanuel DAT recuperează o minge în jumătate noastră, iar după un un-doi cu Alin ŢEGLE, îl lansează pe partea dreaptă pe Laurenţiu BUŞ care, după o cursă frumoasă, pătrunde în careul gazdelor şi trimite în colţul lung al porţii apărate de Popa, concretizând efortul depus de întreaga echipă reşiţeană.

A doua schimbare în echipa noastră se face în minutul 83, Daniel ENE luându-i locul lui Victoraş ASTAFEI.

Cu două minute înainte de finalul meciului, după o lovitură liberă executată de către Sefer, de pe partea stângă, în careul nostru, Hlistei după ce atinge mingea cu mâna şi se încurcă în minge, cade ca „şi luat cu lasoul”, secerat în faţa lui Laurenţiu BREŞNENI, simulând un fault asupra sa, centralul partidei arătând punctul cu var. Penalty-ul este executat de către Alexandru, iar portarul nostru, Alberto COBREA, respinge iniţial în faţă, iar apoi mai are o paradă la şutul aceluiaşi Alexandru.

Ultima schimbare în echipa noastră se produce în minutul 91, Laurenţiu BUŞ, lăsându-i locul lui Daniel VĂDRARIU.

Trei puncte mari pentru echipa reşiţeană, care ne duc pe locul 15, înaintea Concordiei Chiajana, cu care ne vom întâlni în Valea Domanului, sâmbătă, 14 martie, de la ora 11,00. Victorie care arată că obiectivul stabilit, acela de a rămâne în Liga a II-a, poate fi atins!

Rossonerii au fost purtaţi spre victorie de galeria Guardia Ultra.

 

CSM REŞIŢA: Alberto COBREA – Laurenţiu RUS, Alin DUDEA, Andrei DUMITRAŞ, Rareş ISPAS – Călin CRISTEA, Laurenţiu BREŞNENI, Emanuel DAT – Laurenţiu BUŞ (min. 91, Daniel VĂDRARIU), Victor ASTAFEI (min. 83, Daniel ENE),  Mukadu LUBOYA (min. 56, Alin ŢEGLE). Pe bancă au mai luat loc: Cristian ZIMMERMANN, Bruno VASIU, Teodor CARAGEA şi Florn DOBRE.

 Miruna MIHANCEA

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei