fbpx
7.4 C
Reșița
miercuri, 06 decembrie 23

Locomotivele îi așteaptă pe reșițeni în tribune! „Suntem optimiști înainte de semifinală”!

Reșițenii sunt așteptați în număr cât mai mare în tribunele stadionului Gloria, alături de echipa locală! În 12 noiembrie va avea loc semifinala Campionatului Național de Fotbal American, în care echipa locală, Reșița Locomotives, se va confrunta cu cei de la Mureș Monsters, echipă pe care Locomotivele au reușit să o învingă în ultima etapă din sezonul regulat, chiar pe terenul lor.

Invitația lansată reșițenilor și noutățile despre importanța acestui meci au venit chiar de la Raul Siladi, președintele Reșița Locomotives:

Chiar ar fi frumos să avem oameni mulți în tribună în semifinala asta!

Suntem optimiști înainte de semifinală, dar Mureș Monsters sunt o echipă puternică și oricând pot să întoarcă rezultatul. Cu toate acestea, victoria din meciul direct ne dă mari speranțe să câștigăm semifinala și să ajungem în finală, iar acolo, fiind un singur meci, nu se știe ce se poate întâmpla.

Până una alta ne gândim la meciul cu Mureș Monsters!”.

Optimismul cu care este așteptat meciul din 12 noiembrie nu este unul subiectiv, afirmațiile celui care a dat naștere echipei Reșița Locomotives bazându-se pe un mare atuu, anul acesta, al echipei locale de fotbal american – omogenitatea.

„Pot să spun că suntem mult mai omogeni decât anul trecut, când am avut foarte mulți începători și mulți juniori care au jucat. Pe lângă asta, au mai fost și multe accidentări.

Eu zic că anul acesta atuul nostru este omogenitatea, faptul că ne antrenăm împreună serios, poate cel mai serios dintre toate echipele, suntem toți pe aceeași lungime de undă. Toate schemele încep să ne iasă și se vede că se muncește”, a mai susținut Raul Siladi.

Există însă și o mică dezamăgire legată de campionatul de anul acesta, față de cel de anul trecut, și ar avea legătură cu numărul jucătorilor străini de calitate permis în lot. Anul acesta Locomotivele au avut voie să aducă în lot doar trei jucători străini, din care doi pe teren, în timp ce anul trecut numărul străinilor în lot a fost de cinci.

„Anul acesta avem doar doi jucători pe teren și trei în lot și noi, de exemplu, în defensivă jucăm cu un singur străin, deci contăm doar pe jucătorii autohtoni.

Având mult mai mulți jucători străini de calitate se simte lipsa lor anul acesta, dar e cumva un pas firesc deoarece în toate campionatele începe să se adopte regula cu doi jucători străini în teren și atunci și atunci cumva și noi am simțit că trebuie să facem lucrul acesta și să ne bazăm și pe jucătorii noștri”, a spus președintele Reșița Locomotives,  Raul Siladi.

Cealaltă semifinală va fi disputată de campionii de la Bucharest Rebels și Cluj Crusaders.

Lorena POENARU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei