Loredana Conciatu, candidatul PNL pentru funcția de primar al comunei Constantin Daicoviciu: „O administrație publică este eficientă atunci când se află în slujba cetățeanului”

modelmic

Înființarea unui Serviciul de Proiecte Europene în cadrul Primăriei Constantin Daicoviciu reprezintă o necesitate pentru dezvoltarea comunei la nivel european, este de părere Loredana Conciatu, candidatul Partidului Național Liberal pentru funcția de primar. Liberala își propune să atragă o sumă cât mai mare din fondurile obținute de România în urma în urma negocierilor de la Consiliul European. Fără a neglija însă nici fondurile guvernamentale.

Fondurile europene oferă mari oportunități de creștere și dezvoltare. Proiectele europene aduc beneficii directe cetățenilor, întrucât creează o infrastructură mai bună, un mediu mai sănătos și noi oportunități de afaceri. România a obținut o sumă impresionantă de 79,9 miliarde de euro, în urma negocierilor de la Consiliul European.

A fost elaborat Planul Național de Investiții și Relansare Economică, bazat pe obiective finanțate din Fonduri Europene. Principalele domenii în care vor fi investiți banii europeni și pentru care s-au aprobat sumele pentru pregătirea proiectelor: infrastructură, infrastructură de apă-canalizare, agricultura, transporturi, turism, cultură, eficiență energetică, campusuri școlare pentru învățământ dual, sănătate, schimbări climatice.

În acest context, înființarea Serviciului de Proiecte Europene, în cadrul primăriei Constantin Daicoviciu, nu este doar o opțiune, ci o necesitate pentru dezvoltarea comunei la nivel european. Specialiștii din cadrul Serviciului de Proiecte Europene se vor ocupa, în mod direct, de consultanță, proiectare, accesare, implementare. Beneficiari vor fi și cei interesați de accesarea proiectelor europene. Aceștia vor fi ajutați în pregătirea proiectului, identificarea sursei (a programului de finanțare), evaluarea proiectului, implementarea proiectului și monitorizarea proiectului.

Cu siguranță nu vom neglija sub nici o formă Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), coordonat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, pentru că reprezintă una dintre sursele principale de finanțare pentru infrastructura locală, având la bază principiul conform căruia în fiecare localitate din țară trebuie să fie asigurat un set minim de servicii publice în domeniile: sănătate, educație, apă-canalizare, energie termică și electrică (inclusiv iluminat public), transport/drumuri, salubrizare, cultură, culte, locuire și sport.

119203843_3254250527990542_8326250549485746303_o119110653_3254250497990545_2201727924790696554_o

Alături de absorbția de Fonduri Europene din principalele domenii de investiții: infrastructură, agricultură, educație, sănătate, cultură și identitate, sport, o prioritate la fel de importantă o reprezintă modernizarea serviciilor publice, digitalizarea administrației locale.

Așteptările cetățenilor pentru o administrație performantă și în slujba comunității sunt legitime, mai ales în această perioadă a schimbărilor digitale apărute la nivelul economiei și societăți. Administrația locală sau centrală nu a ținut pasul cu transformările digitale, generând costuri de timp și de bani pentru cetățeni. O administrație publică este eficientă atunci când se află în slujba cetățeanului, oferindu-i, la problemele și solicitările sale, soluții complete și la timp. Înțelegerea problemelor, identificarea și oferirea soluțiilor rezultă dintr-un dialog onest și constant realizat între cetățeni și administrația locală. Cetățeanul este în centrul atenției și nu invers.

Digitalizarea administrației locale reprezintă o prioritate pentru orice act de guvernare locală responsabilă. Creșterea capacității administrative, a calității serviciilor publice și debirocratizarea sunt indisolubil legate de digitalizarea informației stocate pe mediile tradiționale (hârtie) și informatizarea activităților și proceselor ce conduc la furnizarea de servicii publice cetățenilor.

Accesarea digitală a informațiilor, completarea formularelor online, cereri depuse online, plata online a taxelor și impozitelor, depunerea online a declarațiilor către administrația publică locală, documente semnate electronic în relația cu instituțiile publice, toate acestea devin modalități normale de interacțiune cu administrația publică. Reducerea birocrației, creșterea transparenței și a eficienței prin utilizarea tehnologiilor moderne și automatizarea fluxului administrativ, conduc la o administrație eficientă, adaptabilă, modernă și nu în ultimul rând europeană.

În calitate de viitor primar al acestei frumoase comune, știu că implicarea, buna credință și consecvența aduc, prin muncă și viziune deopotrivă, rezultate concrete în planul prosperității comunității și al calității vieții!”, precizează Loredana Conciatu, candidatul PNL pentru funcția de primar al comunei Constantin Daicoviciu.

118920104_3235355909880004_1040564379670445881_o

Redacția

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei