Luați la bani mărunți doi anineni au recunoscut furtul

z

Doi bărbați din Anina, județul Caraș-Severin, au fost reținuți pentru 24 de ore, după ce ar fi sustras, de la un bărbat din localitate, o colecție de monede vechi. Aproape 500 de monede au fost recuperate. Polițiștii orașului Anina au fost sesizați de către o persoană, membru corespondent al Societății Române de Numismatică, despre faptul că i-ar fi fost sustrasă o colecție de monede vechi, din locuință.

aa

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din Caraș-Severin, cu sprijinul polițiștilor din orașul Anina, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița, au efectuat cercetări într-un dosar penal de furt calificat. În cursul zilei de ieri, polițiștii au identificat doi bărbați în vârstă de 29 și respectiv, 32 de ani, din Anina, bănuiți de comiterea furtului și au recuperat 492 de monede, emise în diferite perioade istorice.

Astăzi, 21 octombrie, față de cele două persoane bănuite a fost luată măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. Monedele urmează a fi expertizate de către specialiști din cadrul Ministerului Culturii, în vederea stabilirii apartenenței la patrimoniul cultural național și a valorii acestora, ne-a precizat Alina Boeru – purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Ana

    Se pare că la Anina furtul din locuințe a devenit sport național. Sunt cam 2 ani de când se tot sparg casele atât oamenilor ce lucrează in străinătate ,cât si celor ce trăiesc în oraș . Nu poți lipsi o zi de acasă ca iti găsești casa goală. Sau ti se fură si caramida din curte,stâlpii de la gard etc.Cel puțin la acest caz sunt prinși hoții…

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei