Luminița de la capătul tunelului pentru Arsenal Reșița! A fost semnat memorandumul cu Rheinmetall pentru fabricarea a 72 de ţevi de tun!

modelmic

Reluarea activității la Arsenal Reșița, unul din subiectele preferate de politicienii cărășeni în ultimii ani, pare mai aproape de realizare. Un prim pas a fost făcut ieri prin semnarea unui memorandum între Arsenal Reşiţa şi Rheinmetall, unul din cei mai importanți jucători de pe piaţa de armament din Europa, cu privire la fabricarea, pe o perioadă de patru ani, a 72 de ţevi de tun la uzina reşiţeană.

Parcă prea mult zgomot s-a făcut în jurul întreprinderii de tradiție Arsenal din Reșița, fără să se întâmple nimic. Parcă prea mult au anunțat că aduc investitori celebri la această firmă. Abia astăzi, grație Guvernului României, în speță Ministerului Economiei, prin ROMARM, putem să spunem că se vede luminița de la capătul tunelului. Ieri, conducerea Arsenal a semnat memorandumul cu Rheinmettal, pentru cele 72 de țevi de tun, lucru care se poate concretiza abia în momentul în care Ministerul Apărării va da comanda fermă către Rheinmetall de construire a celor 72 de blindate, mai exact a turelelor acestora, ale căror țevi se vor executa la Arsenal Reșița”, a declarat pentru Reper 24, preşedintele PSD Caraş-Severin, deputatul PSD Ion Mocioalcă, fost preşedinte al Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor.

Semnarea memorandumului vine după mai multe vizite de tatonare făcute de conducerea Rheinmetall la Reșița, aceasta fiind primită atât de conducerea Consiliului Județean Caraș-Severin, cât și de primarul Reșiței, Ioan Popa.

Societatea Arsenal a fost creată în 1972 pentru a răspunde necesităților impuse de politica de apărare a țării și a fost echipată pentru fabricarea produselor militare, în special produse de artilerie de calibru mare și mijlociu. Un număr semnificativ de produse de artilerie au fost omologate și fabricate de la înființare, dar schimbările geopolitice survenite după 1990 au condus la un declin general al industriei de apărare și produse speciale. Acest fapt a generat o supracapacitate de producție și, ca urmare, uzina a fost nevoită să se orienteze spre produse și servicii din domeniul civil.

Din 2001, Arsenal Reşiţa, societate aflată în conservare, funcţionează drept filială a Companiei Naţionale ROMARM. Au urmat disponibilizări din lipsă de comenzi, ultima restructurare fiind în octombrie 2008.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

4 Comentarii

  1. Pătru

    Nu sunt sigur dar Arsenal Reșița nu era echipa de fotbal, fabrica era Întreprinderea Mecanică Reșița ( IMR ). Dar ăsta e informație de dinainte de 1989…

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei