Luminița Jivan, politicianul care-mi place!

Luminita Jivan

A venit, a evaluat, a dat drumul la lucrările de modernizare pe DN 57! De fapt despre asta este vorba atunci când vrei să pui lucrurile în operă, când vrei să dai sens pragmatismului. Este cazul lui Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, care le-a dat peste nas cârcotașilor, „stresat” fiind  la maxim de cea mai luptătoare femeie politică a ultimelor trei decenii din Caraș-Severin, deputatul Luminița Jivan, cea care, la o lună de zile distanță de la ultimul descălecat, a fost din nou alături de Cuc pe Drumul Național 57, la Oravița, pentru a vedea, la fața locului cum se asfaltează tronsonul Oravița – Comorâște (deci, ca să ne-nțelegem, Luminița nu e singură cuc, așa cum și-ar dori pro-știi). Să mai socotim și faptul că nu e de ici de colo, ca același ministru să îți viziteze județul aproape lunar. Evident, n-ați uitat de Suciu de la Dezvoltare, Daea de la Agricultură….

De poveștile cu miniștrii aduși cu surle și trâmbițe de ăl de-a fost mare mahăr la PSD, nea Mocioalcă și mai apoi plimbați pe la „agape frățești” prin giudeț … e plin podul. Să nu-l uitați pe nea Mocioalcă și să-i dați neapărat votul pe 26; el e acum anti-PSD, un soi de #rezist reeșapat, după ce partidul pe care l-a slăvit două decenii din fotoliul de deputat i-a făcut un nume. Da, PSD-ul, cine altcineva? Altfel rămânea un inginer. Știți câți ingineri „pă meserie” sunt în România, lipsiți de notorietatea pe care ți-o poate da politica? Firește că nu. Pe mine nu mă mai interesează personajul politic care s-a servit din strugurii roșii ani și ani de zile, iar astăzi spune că sunt acri.

Spre deosebire de „reușitele” Rheinmetall – Arsenal, UCMR, etc. etc. asumate de Mocioalcă ca fiind salvate, solvabile, indubitabile într-o covârșitoare proporție de 99,9% , Luminiței Jivan îi ies rând pe rând proiecțiile în plan, nu în spațiu. Iar asta creează deranj. Băieții de la „serviții”, poliții secrete, procurori de rit vechi, toți au fost puși în alertă! Se scriu plângeri penale la comandă ca și cum ai face o cerere de eliberare cazier. „Ceva nu e bine, ceva nu e în regulă! De ce nouă nu ne-a ieșit și la ăștia le iese totul?? Nu e normal! Județul era programat să moară, ca și partidul, le-am lăsat și sifoane acolo, în imediata ei apropiere!… Și-acum, Mănele, care mai e rolul nostru? De bocitoare? Bine atunci, dacă politica e o …capră, atunci să moară și capra vecinului! Sau aia care am abandonat-o și au adoptat-o alții. Nici nu mai contează, să moară! Și-atât!” Cam așa, zice-se, ar fi tratat pe la colțuri succesul de care se bucură în politică Luminița Jivan.

Pentru că, paradoxal sau nu, această mamă a două fetițe și soție, arată că modelul de succes în societate poate fi și acela al femeii politician. Ceea ce în patriarhatul PSD cărășean de până mai ieri era aproape inacceptabil. Ca o comparație de dincolo de ocean, dacă Reșița ar fi fost New York, doamna Jivan ar fi fost deja pe coperta Vanity-Fair, la absorbția de fonduri și proiecte menite să modernizeze Caraș-Severinul reușite. Așa, dacă e „d-aci” dîn bătătură, o împroașcă cu noroi niște excitați de zerouri, amici cu limba română și certați definitiv cu literatura. Lasă-i să te bage în seamă, doamnă președinte, atâta pot „săracii” oameni bogați.

Doar că eu am învățat în viața asta un lucru: ascensiunea unui om valoros nu poate fi doborâtă (întotdeauna) la comanda unor prozeliți vremelnici cocoțați de sistem în te miri ce posturi! Fie că e valoare intelectuală, valoare profesională, energie valorificată în slujba mai binelui unei comunități! Aviz amatorilor. Iar după umila mea părere, această femeie, care se întâmplă să se numească Luminița Jivan ar putea fi o șansă a renașterii  Caraș-Severinului. Căci nu spuneau marii înțelepți ai Lumii Antice că adevăratul miracol al creștinismului e Învierea? Să fie adevărat Prea Sfinția Voastră, Lucian?

Talibanu de Serviciu

 

Stiri similare

5 Comentarii

 1. Rusmir Ionel

  Felicit , autorul acestui articol , un OM adevarat care spune lucrurilor pe nume : ,, cea mai luptatoare femeie politica a ultimilor trei decenii , din CARAS SEVERIN , DEPUTATUL Luminita Jivan ” , personajul politic care s-a servit de strugurii rosii ani de zile , si astazi spune ca sant acri ” , ,, o sansa a RENASTERII CARAS SEVERINULUI ” . Eu , ca sa complectez in acelasi ton , a Distinsului autor al acestui articol , complectezz prin a preciza ca PRESEDINTELE PRECEDENT AL ORGANIZATIEI PSD CARAS SEVERIN ARE MERITUL , PENTRU CA A PROMOVAT CA DEPUTAT IN PARLAMENTUL ROMANIEI PE DISTINSA DOAMNA – PROFESOARA LUMINITA JIVAN , care , acum se bucura de sustinerea majoritatii cetatenilor . Ce bucurie poate sa fie mai mare decat aceea prin care culegii roadele propriei initiative . DOAMNE AJUTA .

  Raspunde
 2. Ion

  Oamenii buni de cand a venit fata asta la conducerea Psd se vede ceva in judetul asta dupa 30 de ani de la Revolutie.Mocioalca, Vela, ce ati facut voi?Ati furat cat ati putut din comoara asta de judet nu va e rusine sa mai apăreți in public .
  Felicitari stimata doamna pt ce faceți in judetul acesta ..apropo vă rog ganditi o strategie si pt Resita ca deja am dat in “diabet “de atatea “macaroane sifonate” de la primarie, s-au poate vă gandiți să il avem primar pe domnul Chisăliță care din ce am vazut iubeste acest oras si ar face ordine la Primărie. Eu si inca 50 votam PSD

  Raspunde
 3. unu

  Eee …în timp ce unii iubesc oraşul, alţii “iubesc” doar macaroane sifonate (tăiţei) şi “puterea” bătăii de joc. Cu abureala corespunzătoare scopurilor de haită.

  Raspunde
 4. Doru

  Stimate domnule “Talibanu de serviciu”, constat că îți faci bine serviciul. Că doamna are doi copii, foarte bine. Cel mai bine ar fi să-și vadă de ei, nu să_și compromită viitorul alături de Cucu, că tot nu face nimic. Ați zis, voi, PSD, că faceți 8 spitale, 1000 de kilometri de autostrada, unde sunt? În fiecare lună împrumutați 1 miliard de euro, pa care îi dați pe salarii și pensii. Investiții, zero. Punem pariu că domnul Cucu va cânta după nume, iar șoselele nu se vor face?! Iar dumneavoastră, Reper24, îmi pare rău, dar asta de acum nu constituie o știre. Doar campanie (slabă), electorală. Și nici nu mă aștept să o dați pe ziar.

  Raspunde
  1. zero

   Dragu’ din Nădragu’ face “investiţii” cu 50% mai mari. În taxe. Şi în propriul bloc.
   Ăsta ar fi “politicianul” care place la “bobor”?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei