(UPDATE) Lupi cu răni infectate pe corp și neîngrijiți, la Zoo Reșița! Poliția face verificări!

lupi

Update: Contactat de Reper 24, directorul Grădinii zoologice din Reșița, Gabriel Stănucă a precizat că pozele ar fi mai vechi și că informațiile care circulă online ar fi rău intenționate și nu ar evidenția de fapt realitatea.

Se poate verifica, puteți veni să vedeți, lupii sunt într-adevăr bătrâni, au peste 20 de ani, în zona urechilor părul nu le mai crește, dar asta nu înseamnă că sunt răniți și netratați. Sunt tratați, sunt sub supraveghere medicală și au tot ce le trebuie, tot ce este necesar din punct de vedere medial.

Au fost cei de la la poliție aici, au văzut! În ultima perioadă s-au făcut nenumărate controale și cu domnii de la DSV, au văzut calitatea și respectul față de animalele din grădina zoologică, nu știu de ce se iscă toate aceste răutăți. Într-adevăr lupii sunt masculi, întotdeauna Alfa este cel care vrea să domine, între ei, în habitatul unde suprafața este generoasă își împart țarcul în două, se mai creează lupte, nu putem nega acest fapt, dar aia nu înseamnă că nu sunt tratați sau nu sunt respectați așa cum trebuie la grădina zoologică”, a declarat Gabriel Stănucă, directorul Grădinii Zoologice „Ion Crișan” Reșița.

……………………………………………

 

Poliția Municipiului Reșița a fost sesizată cu privire la faptul că la Grădina Zoologică din Reșița sunt 2 lupi care au răni pe corp și nu ar fi îngrijiți corespunzător.

Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Caraș-Severin, Alina Boeru, polițiștii au demarat verificările în acest caz pentru a stabili care este starea acestor animale, dacă au fost încălcate prevederile legale și dispunerea de măsuri în consecință.

De asemenea, au fost informați reprezentanții Direcției Sanitare Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Caraș-Severin, pentru efectuarea de verificări conform competențelor.

Imagini cu animalele aflate într-o stare de plâns au circulat zilele acestea pe facebook, în cele din urmă fiind sesizată Poliția Municipiului Reșița.

Am fost la zoo Reșița, iar acolo am văzut 2 lupi, vai de capul lor, rupți de răni, muște, infecții…
Lupi, lupi, dar dacă tot sunt acolo, măcar să aibă și ei dreptul la un veterinar, la un consult, la un tratament.. din păcate, nu se vede că au…
Stăteau în țarc, într-o groapă, cel mai probabil, săpată de ei, unul în celălalt, se poate vedea roiul de muște de pe ei, rana deschisă pe care o are unul dintre ei, și celelalte răni ale celuilalt…vai de ei, săracii!”, scria pe facebook Alexandra Bohoru, care a inițiat și o petiție online către Poliția Animalelor. 
Vom reveni cu detalii despre rezultatele verificărilor efectuate de către oamenii legii.
foto: facebook
Lorena POENARU
Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Leli

    Toate neavenitele isi dau cu parerea despre animale si conditiile in care sunt tinute. D-na merita o amenda pt o reclamatie care nu e adevarata. Este exact situatia pe care o expune directorul zoo. Lupii sunt f batrani si starea lor de sanatate se degradeaza.Normala ar fi fost adormirea lor ca sa nu sufere de bolile batranetii .Tot din cauza unor asa zisi iubitori de animale reclamangii nu s-a luat aceasta masura perfect normala.

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei