Mai puțini asistați social la Reșița!

ass

La nivelul municipiului Reșița se constată o scădere a numărului de beneficiari, de la 176 de familii aflate în plată în anul 2016, la 65 de familii aflate în plată în trimestrul II al anului 2021, informează reprezentanții Primăriei care au în subordine acestei direcții.

Motivele care au condus la scăderea numărului de beneficiari sunt angajarea, îndeplinirea condițiilor pentru pensionare, neîndeplinirea obligațiilor  avute ca beneficiari de ajutor social, constatarea de către angajații DAS a neîndeplinirii condițiilor pentru menținerea dreptului la ajutor social, decesul unor beneficiari.

„Pentru ajutorul social aferent lunii mai 2021, au fost repartizate pentru efectuarea de acţiuni şi lucrări de interes local un număr de 18 persoane. Acțiunile pe care le desfășoară persoanele apte de muncă conform Planului lunar de acțiuni și lucrări de interes local sunt lucrări de curăţenie stradală și anume: măturat, dus gunoi, desfundat canale, efectuare de lucrări de curăţenie în parcuri, zone verzi, seră”, informează Direcția de Asistență Socială Reșița.

Astfel, la nivelul Reșiței, numărul de zile de muncă în folosul comunității, conform legii, variază între 2 și 6, în funcție de cuantumul ajutorului social, respectiv între 16 si 48 ore lunare. Norma de lucru pe zi este de 8 ore.

La data de 01.05.2021, în evidența Direcţiei de Asistență Socială Reșița figurează un număr de 65 familii beneficiare de venit minim garantat cu un număr de 149 persoane.

Menționăm faptul că fondurile necesare pentru plata ajutorului social, precum și pentru plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate se suportă din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice”, susțin reprezentanții  Direcţiei de Asistenţă Socială Reșița.

 

 

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei