fbpx
32.7 C
Reșița
vineri, 19 iulie 24

Managerul Alina Stancovici, demis de la conducerea Spitalului Județean din Reșița!

Managerul Spitalului Județean de Urgență Reșița, Alina Stancovici, va fi demisă din funcție începând cu data de 30 mai, printr-o hotărâre a Consiliului de Administrație a Spitalului, depusă la Consiliul Județean Caraș-Severin și aprobată de președintele Romeo Dunca. În fruntea celei mai mari unități spitalicești din județ va fi numit Călin Mircea Laza, care a ocupat din 2019 și până în prezent funcția de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Ilfov. Călin Mircea Laza are un bogat CV în funcții de conducere la spitale din țară, în ultimii 10 ani.

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca a venit cu lămuriri despre decizia de revocare din funcție a managerului Stancovici, motivul invocat de șeful administrației județene fiind acela al nerespectării obligațiilor contractuale referitor la diminuarea arieratelor.

Analiza a fost făcută până la finalul anului 2022, susține Dunca. Guvernul Ciucă ar fi trimis în luna februarie a acestui an 14 milioane de lei în Caraș-Severin fiind stinse arieratele. Spitalul a avut conturile deblocate timp de doar 10 zile, după care activitatea s-a blocat din nou. Datoriile curente au devenit arierate, acestea fiind din nou aproape 16.000.000 lei.

Spitalul e condus prost! Asta este o realitate evidentă. Eforturile de a păstra acest management pagubos cu orice cost îl vedem în ce se întâmplă la ședințele de CA și la cele județene. Pleacă Bașag, vine Bașag dar nu votează, avem cvorum, n-avem cvorum, trimite DSP-ul reprezentant la ședință ca să nu voteze, se votează într-un fel, secretarul CA scrie altceva etc. Toate aceste anomalii au la origine eforturile cooperativei cărășene de a păstra pe funcție un om neperformant.

Pentru mine, șansa pacientului internat la SJUR de a i se îmbunătăți condițiile de cazare și tratament odată ajuns internat contează cel mai mult. A înlătura din funcție, chiar și numai pentru câteva luni, un manager neperformant – are importanță. Eu mi-am făcut datoria, în folosul celui care ajunge pe pat de spital. Îmi doresc ca acesta să primească o șansă în plus și să fie tratat onorabil.

De data asta am găsit un om cu experiență în domeniu, care nu cunoaște pe nimeni la Reșița și care poate să facă treabă. Un om cu curajul și dorința de a face o schimbare radicală. Să sperăm că timpul pe care îl va avea la dispoziție și rezultatul analizei pe caz făcută de instanțele ce vor analiza situația vor da o șansă pentru schimbarea de care este nevoie. Călin Mircea Laza este omul în care am încredere că poate îmbunătăți situația Spitalului Județean”, motivează președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca.

Lorena POENARU

4 COMENTARII

  1. E inadmisibil asa ceva.Nu mai avem oameni competenți în acest județ și trebuie sa aducem din Ilfov????.Praful și pulberea se alege de acest județ daca avem în continuare același mod de a conduce institutiile statului.Rusine sa va fie stimați ,,conducatori,,.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei