Managerul Spitalului din Caransebeș: „Lucrurile stau relativ bine“

a

Managerul Spitalului Municipal Caransebeș, unitate sanitară desemnată să trateze pacienții infectați cu COVID-19, este optimist în ceea ce privește dotările și aparatura de care dispune la această oră spitalul. Adrian Cican a dezvăluit câteva din reușitele în lupta cu acest inamic nevăzut, care a curmat până în prezent peste 600 de persoane în România și 5 în județul Caraș Severin:

„Lucrurile stau relativ bine, în sensul că avem medicație completă și suficientă, materiale de protecție și sanitare suficiente și sperăm că nu va exista nicio explozie a numărului de cazuri. Situațiile sunt sub control și controlabile, în sensul că din cei 43 de pacienți internați și confirmați COVID-19, 23 s-au vindecat și au fost externați, iar alți 20 se află în prezent în spital sub tratament. Avem un singur caz deosebit; este vorba de o gravidă infectată și sperăm ca atât ea cât și bebelușul se vor face bine și când va naște va fi în regulă. Asta este situați și eu zic că lucrurile merg spre bine“.

aa

„În această seară sper să terminăm extinderea secției de ATI cu încă 25 de paturi iar mâine dimineață cel târziu aceasta să poată primii bolnavii. Vom reuși astfel să dublăm aproape numărul de paturi destinate pacienților COVID-19, de la 60 la 113. Din această săptămână vom avea și noi un aparat de tip pcr, achiziționat de Consiliul Județean Caraș Severin, va începe rapid programul de instruire și sperăm că vom primi și kit-urile, undeva după mijlocul lunii mai. Astfel și Caransebeșul va avea capacitate de testare. E drept că nu este unul care să facă sute de probe zilnic; acesta va oferi un rezultat la 45 de minute, ceea ce pentru noi, la ora actuală, este mai mult decât suficient“ – a mai precizat managerul Spitalului municipal din Caransebeș Adrian Cican.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei