Managerul spitalului județean: „Nu putem folosi secția ATI 100% pentru Covid”

sju

În acest moment în Staționarul 1 se amenajează o extensie a secției ATI pentru că în Staționarul 3, acolo unde sunt internați pacienții cu coronavirus, nu există oxigen.

Așa cum se știe, Staționarul 3 nu are oxigen, în acest moment noi avem 98 de pacienți, în 2 minute pot fi 102, adică capacitate maximă și ajutăm acești pacienți cu concentratoare, tocmai de aceea săptămâna aceasta amenajăm și extensia ATI pe amplasamentul actualei Secții de Oftalmologie din Staționarul 1, pacienții necesită oxigeno-terapie, este acea fază înainte de intubare.

Am făcut o solicitare și către Departamentul pentru Situații de Urgență, o solicitare vineri și una luni, am primit ordinul domnului Raed Arafat prin care primim aparatură pentru extensia ATI, vom primi și doi medici de săptămâna viitoare, urmând să mai primim încă doi peste 10-14 zile”, a declarat managerul Spitalului Județean Reșița, Alina Stancovici.

Partea de Covid pentru ATI este în acest moment la etajul 2 al spitalului, pe secția de ATI. Chiar dacă secția de ATI are 27 de locuri, managerul precizează că aceasta nu poate fi folosită 100% pentru Covid deoarece deservește și alte secții ale Spitalului Județean.

Totodată, pentru că aparatura de la ATI este folosită 24 de ore din 24, la spitalul județean s-au luat măsuri de asigurare privind partea electrică chiar cu câteva săptămâni înainte de tragedia care a avut loc la spitalul din Piatra Neamț.

Acum 5-6 săptămâni am și făcut niște schimbări în ceea ce privește prizele electrice și prizele de oxigen. Între timp s-a primit aparatură, sigur consumul este 24 de ore din 24 și ne-am luat măsurile de siguranță tocmai ca să prevenim ceea ce ați văzut că s-a întâmplat sâmbătă la Piatra Neamț”, a dat asigurări Alina Stancovici, managerul celui mai mare spital din județul Caraș-Severin.

După incendiul care a avut loc la spitalul din Neamț, la SJU a fost și un control pe partea electrică din ATI și, din fericire, totul a fost în bună regulă.

 

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

 1. Spor

  Doamna manager, Alina Stancovici, stiti bine sectiile de Covid.
  Cunoasteti problemele, lipsurile si epuizarea personalului mediu si auxiliar in tratarea pacientilor infectati cu Sars-Cov 2.
  Ne-ati promis la inceput ca avem sustinerea dumneavoastra. Unde e? S-a diluat sau ati uitat sau nu aveti sustinere la Consiliu Judetean?
  Se incheie anul 2020 cu peste 50% din personalul medical mediu si auxiliar care sunt sau au fost infectati cu Covid-19.
  Unde sunt acele sporuri promise la inceput de mandat? Statistica infectarii noastre cu Covid, nu va spune nimic? Nu e o dovada clara ca in mod abuziv ni s-au diminuat sporurile de catre Consiliul Judetean prin Murgu Waldemar, fostul mana-zer?
  Ati promis ca reparati greseala si sa intelegem ca ati uitat? Dar sa mariti numarul paturilor de Covid si sa extindeti sectiile Covid, cum de nu uitati la fel?
  Doamna manager, incepeti sa mirositi sau mi se pare mie a nesimtire ca Murgu Waldemar?
  Dovediti ca aveti suflet si intrati in pielea unui cadru medical infectat cu Covid, care pe deasupra ramane si cu sechele in urma infectarii cu acest blestemat de virus. Poate asa va aduceti aminte si de noi!
  Asta daca nu v-ati pierdut demnitatea de om, calitatea de manager, loialitatea si sensibilitatea fata de cei din linia intai si poate pe primul loc trebuia sa pun frica de Dumnezeu.
  Am sperat in dumnevoastra! Oare ne-ati tradat?

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei