Marcel Vela: „Acest lucru este un mesaj și un semnal pentru infractori”! Armament și muniție de ultimă generație, în dotarea polițiștilor

vela

Cu ocazia Zilei Imnului Național al României, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, și secretarul de stat, chestor-șef de poliție Bogdan Despescu, au participat la evenimentul de prezentare a noilor achiziții de echipament, armament și muniție, care vor intra în dotarea polițiștilor.

Ministrul Vela a precizat că această achiziție de ultimă generație are ca scop profesionalizarea poliției, protecția tuturor angajaților și creșterea gradului de siguranță a cetățeanului.

Această tehnică nouă pe care dumneavoastră ați primit-o astăzi, este un prim pas. Toți colegii de la ordine publică, de la rutieră, vor fi dotați cu armament de ultimă generație. Acest lucru este un mesaj și un semnal pentru infractori. Am spus, încă de la începutul mandatului meu, toleranță zero față de infracționalitate, de rețele de crimă organizată, rețele de trafic de persoane. Aceste dotări ne oferă posibilitatea să ne confruntăm cu răufăcătorii, care pun în pericol viața și bunurile cetățenilor.(…) Prețul de achiziție a unui pistol este de aproximativ 1.900 de lei cu TVA și este unul foarte bun, mult sub prețul pieței, pistoalele fiind cumpărate direct de la producători, iar linia de fabricație este în curs de instalare la Romarm, deci în România. Pentru mine, pentru Guvernul României, este o prioritate profesionalizarea Poliției Române și protecția tuturor angajaților Ministerului Afacerilor Interne, dar și creșterea gradului de siguranță a cetățeanului.”, a declarat ministrul Marcel Vela.

În cadrul evenimentului de înmânare a noilor mijloace de intervenție și protecție ale polițiștilor,  ministrul  Afacerilor Interne a oferit polițiștilor prezenți primele 100 de pistoale de calibru 9x19mm, marca Beretta.

Cele 25.000 de pistoale achiziționate de Inspectoratul General al Poliției Române urmează a fi distribuite până la finalul lunii august angajaților din teritoriu, după o reinstruire pe linia folosirii armamentului. În perioada imediat următoare, se va distribui primul lot de 5.000 de pistoale Beretta.

În decursul acestui an, au fost recepționate autospeciale noi, urmând ca, până la finalul anului, să se ajungă la peste 6.000 de autospeciale care vor fi distribuite structurilor din cadrul Poliției Române. De asemenea, și alte echipamente și mijloace tehnice pentru protecția polițiștilor, precum căști de protecție cu vizor, dispozitive de blocare a trecerii auto, veste antiglonț, maieuri de protecție, 6.000 de body-camera vor intra în dotarea polițiștilor.

foto: digifm.ro

Lorena POENARU

 

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

 1. zero

  !aceste dotări ne oferă posibilitatea să ne confruntăm cu răufăcătorii, care pun în pericol viața și bunurile cetățenilor.”

  Da’ pentru infractorii organizaţi în poliţie şi justiţie ai leac?

  Raspunde
 2. Coronavirus

  Domn ministru, matale te pregătești de război, arme nu aveau polițiștii sau pregătire profesională? Nu pune “botul” la papagalii din jurul “lui matale “.Polițiștii nu știu carte pentru ca in școlile MAI sunt numai “DOCTORI, nu au vazut hoți decât in filme si ce pot sa-i învețe, sa IMPUSTE oamenii care NU OPRESC LA SEMNALUL POLITISTILOR? PISTOLUL trebuie folosit doar impotriva altuia înarmat care atacă nu care FUGE. DACA STII MUNCA DE POLITIE IL POTI PRINDE ULTERIOR NU TREBUIE IMPUSCAT OMUL, CHIAR DACA ESTE INFRACTOR. E MAI SIMPLU, il împușc si gata. PREGATIRE PROFESIONALA .salarii și pensii echitabile SI NU VA FI NEVOIE SA SCOATA PISTOLUL DIN TOC.SA AUZIM DE BINE, FARA “VIRUSI” IN MAI

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei