3.7 C
Reșița
luni, 06 decembrie 21

Marcel Vela, reconfirmat lider al liberalilor din Caraș-Severin: „E fascinant spectacolul caracterelor din politică“!

 

Prezență numeroasă a personalităților liberale la alegerile PNL Caraș-Severin!

Comitetul de Coordonare Județean al Partidului Național Liberal Filiala Caraș-Severin s-a desfășurat la sala Polivalentă din Reșița, în prezența numeroasă a delegaților din județ și a personalităților liberale de la centru, dar și din zona de Vest a țării.

spot_img

Discursurile care au ținut capul de afiș al reuniunii liberale de la Reșița i-au avut în prim plan pe deputații Ben Oni Ardelean, Ionuț Stroe, președintele CJ Timiș Alin Nica, senatorul Alina Gorghiu, europarlamentarii Siegfried Mureșan, Gheorghe Falcă,

Nota discursurilor a fost una care a alternat de la credința în mai bine și ajutprul lui Dumnezeu pentru Caraș-Severin a lui Ben Oni Ardelean, la speranța dezvoltării unuia dintre cele mai sărace județe, fapt punctat de președintele timișenilor Alin Nica, de ridicarea în slăvi a guvernului Cîțu de către doamna senator Gorghiu – cea care i-a invitat pe cei prezenți să privească spre viitor, viitorul PNL cu președintele Cîțu, la discursul stereotip politicianist al lui Siegfrid Mureșan sau cel mai așezat și emoționant discurs de rememorare a dramei pandemice, personale și invitația la vaccinare a eurodeputatului Gheorghe Falcă.

Ioan Popa a avut în schimb un expozeu remarcabil pe tema ideii concentrate de demn – demnitar- demnitate -indemnizație, pornind de la ideea noțiunii britanice legată de demnitarii publici – public servant – și reamintind rolul pe care îl joacă aleșii, acela de servanți ai comunității pe care o deservesc.

A luat cuvântul și președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, cel care după ce a elogiat personalitatea liderului liberal Vela, a cerut clemență și timp pentru a da o nouă față Banatului de Munte. De asemenea, cuvinte demne de menționat în cadrul reuniunii Comitetului de Coordonare le-au avut prefectul județului Caraș-Severin, Cristian Gâfu, deputatul Jaro Marșalik.

A urmat prezentarea raportului de activitate de către candidatul și actualul președinte al PNL Caraș-Severin, Marcel Vela în fața delegaților din județ, fostul ministru de interne vorbind despre marile reușite ale liberalilor la nivelul alegerilor locale din 2020, în contrapondere cu rezultatul din 2016. Vela a vorbit și despre trădările de care a avut parte în 2016, intitulând-o generic „Spectacolul Caracterelor“ atunci când i-au lipsit puțin peste 200 de voturi pentru a ajunge președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin. Spre exemplificare, Marcel Vela a vorbit despre primarul comunei Fîrliug de la acel moment, Ioan Borduz, căruia Vela i-ar fi făcut campanie în campania electorală, acesta motivându-și trecerea uluitoare la PSD prin aceea că fiul său ar putea fi demis din funcția de director al ADI Intercom Deșeuri dacă edilul nu face pasul către PSD, formațiunea care câștigase Consiliul Județean Caraș-Severin la alegerile locale din 2016.

S-a trecut la vot iar delegații l-au reconfirmat în funcția de președinte al Filialei PNL Caraș-Severin pe Ion Marcel Vela, fostul, prezentul și viitorul lider liberal din Banatul Montan.

Cam asta e povestea liberală într-o zi de 17 iulie, însă, dragi politicieni, să nu uitați că cetățenii județului așteaptă în continuare, cu bunăvoire și dragoste, bunăstarea care tot întârzie de niște decenii să ne fie „gost dă samă“ pe aceste plaiuri de un pitoresc mirific.

Sergiu TABAN

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei