Marcel Vela: ”Eduard Hellvig este omul potrivit la locul potrivit”

modelmic

Eduard Hellvig a fost avizat astăzi, de comisia de control a SRI din Parlament pentru funcția de director al Serviciului Român de Informații. Conform co-președintelui Partidului Național Liberal Caraș-Severin, Marcel Vela, atât Serviciul Român de Informații cât și România vor avea de câștigat dacă Hellvig va fi noul director al SRI. 

Marcel Vela declara recent în cadrul unei conferințe de presă că nominalizare lui Hellvig la conducerea SRI este una excelentă, el fiind omul potrivit la locul potrivit: ”Hellvig este un politician tânăr, are pregătirea necesară pentru a accede în acestă funcție importantă a statului român, este un om corect și deschis spre reforme și spre un alt fel de management și comportament politic, făcând parte din altă generație”, preciza co-președintele PNL Caraș-Severin. Vela a vorbit și despre pregătirea profesională a lui Hellvig, la experiența pe care a dobândit-o acesta prin exercitarea posturilor de europarlamentar și secretar general al PNL. ”Hellvig este un patriot, un om care iubește România. Vă sugerez să citiți toate comentariile și editorialele sale ca să vedeți ce profil uman, politic, psihologic are. A crescut la școala filosofului Adrian Marino și are o perspectivă despre România și despre democrație, cum puțini politicieni o au în România de astăzi”, a mai adăugat Vela.

Comisia privind exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI a dat, astăzi, aviz favorabil propunerii ca Eduard Hellvig să fie numit în funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii, fiind înregistrate 7 voturi “pentru” şi unul “împotrivă”. Hellvig va ocupa acest post după ce va fi votat și de plenul celor două Camere ale Parlamentului.

Eduard Hellvig a promis că va ține SRI departe de ingerințele politice,  că îi va apăra pe români de amenințările cibernetice, iar Serviciul Român de Informații va fi atent și la evoluția evenimentelor din Ucraina. Acesta a anunțat că își va da demisia din PNL și din funcția de europarlamentar, imediat după ce va fi votat de plenul Parlamentului.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei