Marcel Vela: în funcție de acest weekend se va lua decizia de relaxare pe 15 mai!

vela

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a făcut un apel către români să respecte restricțiile impuse de Ordonanțele Militare în aceste zile pentru a nu avea o explozie de cazuri. Ministrul a mai precizat și faptul că în funcție de ceea ce se va întâmpla în aceste zile, având în vedere sărbătoarea de 1 Mai, se va lua decizia de a relaxa sau nu restricțiile după 15 mai.

Am o analiză foarte concretă: am început în februarie, la fel ca alte state, cu cazuri puține și după ce am făcut o paralelă cu alte țări cu Spania, cu Italia, cu Marea Britanie, cu Belgia sau chiar cu Germania, numărul de morți al 100.000 de locuitori este mai mare la ei decât la noi. Asta înseamnă foarte clar un lucru: măsurile luate de noi au fost bine venite, decizia președintelui Klaus Iohannis de a declara starea de urgență a fost excelentă, Guvernul s-a implicat corect, iar cetățenii au fost absolut extraordinari, au respectat restricțiile, au avut grijă de ei și de cei dragi lor”, spune ministrul de Interne.

Marcel Vela a afirmat că dacă nu se respectau restricțiile impuse, de Paști, acum ar fi fost o explozie de cazuri de infectați cu coronavirus.

Dacă nu se întâmplă acest lucru și vă dau un exemplu, dacă de Paște nu se respectau condițiile Ordonanței Militare, acum am fi avut o explozie de cazuri. Nu avem! Suntem pe un trend care este acceptabil ca și curbă de grafic, iar dacă vom fi atenți și în weekend-ul de 1 Mai, respectăm condițiile, peste 2 săptămâni nu vom o explozie de cazuri, o explozie de cazuri care ar putea pune în pericol decizia de după 15 mai. Așadar, am încredere în toți românii că în 15 mai vom avea condiții pentru a gândi o perspectivă optimistă.”, a precizat ministrul Marcel Vela.

foto: Gsp

Lorena POENARU

 

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

 1. zero

  „am încredere în toți românii că în 15 mai vom avea condiții pentru a gândi”, a precizat ministrul Marcel Vela.

  Mda … o “fină aluzie” la preşedinte şi la primul ministru :)
  Aceştia nu vor avea încredere (…) şi nici condiţii pentru a gândi, până în 15 mai …
  Se ocupă Vela de asta … prin informaţii interne, paralele.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei