Marcel Vela și Tudorița Nicula sau din „Suflet pentru suflet“

modelmic

Fostul lider al Organizației Femeilor Social Democrate din Caraș-Severin, Tudorița Nicula s-a prezentat în fața camerelor de luat vederi și a condeierilor reșițeni pentru a da lămuriri în strânsă legătură cu ceea ce se vehicula de mai multă vreme: apropierea de PNL-ul din Caraș-Severin condus de Marcel Vela.

Încă din perioada precampaniei electorale parlamentare din 2012, Tudorița Nicula s-a simțit „lucrată“ de colegii din PSD, atunci când după ce fusese confirmată în rolul de candidat pentru o funcție de deputat în Parlamentul României și prezentată pe stadionul național în fața colegilor candidați din țară, a fost schimbată în ultimul moment de pe listă cu profesorul Ioan Benga. Despre culisele care au stat la baza modificării s-a scris la acel moment, cert este că între conducerea PSD-ului județeanj și președintele OFSD Caraș-Severin a intervenit o răceală și chiar o barieră de comunicare. După o așteptare de 4 ani, Tudorița Nicula s-a văzut pusă în aceeași situație, de către aceeași conducere, care, după cum afirmă, nu s-a ținut de cuvânt și nu a nominalizat valoric și deschis candidații pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. Prin urmare, doamna Nicula a preferat să înlocuiască mireasma celor trei trandafiri cu săgeata liberală și chiar dacă nu a semnat nicio adeziune la un alt partid și-a manifestat public simpatia pentru Marcel Vela și mișcarea liberală. Fapt reiterat ieri în conferința de presă, în care Tudorița Nicula a susținut că peste 50 de colege social democrate au părăsit odată cu ea PSD-ul condus de Mocioalcă, 40 dintre acestea semnând deja adeziune pentru PNL.

 

De altfel, Marcel Vela, liderul PNL Caraș-Severin și candidatul liberal la funcția de senator din partea filialei județene, a amintit că dintre fostele colege ale Tudoriței Nicula, Monica Ciorogaru, fost secretar al OFSD, a devenit prim-vicepreședinte al Organizației Femeilor Liberale din Caraș-Severin, social democrata Maria Radu având la rândul ei funcție în conducerea doamnelor liberale, OFL-ul fiind condus actualmente de Elena Meteleaucă.

 

Tudorița Nicula și Marcel Vela au parafat un parteneriat între PNL și Alianța „Suflet pentru Suflet“

După prezentarea unor realizări personale în plan politic și profesional, independenta Tudorița Nicula a vorbit despre relația pe care o va avea cu PNL-ul în viitor, lăsând să se înțeleagă că de-a lungul timpului a avut o bună colaborare cu președintele Vela. În planul conlucrărilor se va înscrie și protocolul semnat de președintele Asociației Suflet pentru Suflet, Tudorița Nicula și PNL Caraș-Severin, prin care viitorii parlamentari liberali, Marcel Vela, Valeria Schelean și Adrian Dacica vor scrie amendamente și chiar proiecte de legi, dar vor face și un lobby activ în beneficiul cetățenilor plătitori de taxe și impozite care suferă din cauza birocrației.

„Aceste modificari legislative, pe care le-am discutat cu domnul președinte Marcel Vela, practic erau câteva din ideile mele (atunci când mi-am exprimat dorința de a candida) și care, sincer, îmi doresc să fie rezolvate de parlamentarii viitori. Când vor prinde viață voi deveni și membră cu acte în regulă. Se pot materializa, trebuie doar voință politică, dorința de a lăsa ceva în urmă, trebuie doar să fie amendate legile respective. Îi invit pe toți cei apropiați și îi aștept alături în 11 decembrie să votăm candidații PNL Caraș-Severin!“.

 

Marcel Vela vrea să reunească parlamentarii cărășeni într-un grup politic de interes!

În finalul întâlnirii cu media cărășeană, președintele PNL Caraș-Severin, Marcel Vela, a ținut să reamintească ideea generoasă pe care și-o dorește realizată, aceea a unui grup politic parlamentar zonal după modelul grupurilor din Parlamentul European, în care să fie implicați parlamentarii aleși, indiferent de culoarea lor politică. Vela a transmis că ideea care merită îmbrățișată este aceea a unui grup care să ajute la demararea unor proiecte stringente pentru județ prin acțiuni susținute comune, de susținere a regiunii Vest ca pol de dezvoltare economică, măsuri sociale sau administrative care să țină de proiecte de investiții. Toate aceste proiecte trebuie susținute în bloc, lăsând deoparte partizanatul politic, așa cum lasă Vela să se înțeleagă.

 

Rămâne aceeași dilemă care ne bântuie de ani și ani în Caraș-Severin: vom mai trăi ziua în care să-i vedem pe toți aleșii din județ că luptă cot la cot să urnească aceeași căruță?

 

Sergiu TABAN

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei