18.7 C
Reșița
miercuri, 06 iulie 22

Marga: trecut, prezent și viitor

Ridicată pe amplasamentul vechiului fort Margnum ridicat de romani între anii 100 și 120, comuna Marga de astăzi este situată pe valea râului Bistra, la aproximativ jumătatea drumului dintre Caransebeș și orașul Hațeg, în zona munților Poiana Ruscăi.

Oameni liniștiți, așezați, o zonă cu potențial turistic având în vedere apropierea de culmile Poiana Ruscăi și lacul de acumulare din apropiere, comuna te farmecă de-a dreptul în aceste zile când au înflorit merii, iar parfumul și imaginea sutelor de meri infloriți îți taie răsuflarea.

Despre comună și despre activitatea administrației locale am stat de vorba cu viceprimarul Romulus Barbescu:

spot_img

„Avem în derulare 3 proiecte finanțate prin programul guvernamental PNDL: canalizarea comunei Marga, cu stație de epurare a cărei finalizare este programată în acest an, avem modernizarea rețelei de apă din marga, lucrare ce se va încheia tot în acest an și construirea unui dispensar medical.

Prin Programul Național de Investiții am accesat fonduri pentru asfaltarea a 3,5 Km de drumuri comunale, iar prin Anghel Saligny am depus un proiect de modernizare a infrastructurii rutiereîn comuna Marga“, a precizat viceprimarul Barbescu.

Administrația locală a mai depus un proiect pentru modernizarea sistemului de iluminat în comună, finanțat prin programul de mediu. „Noi avem lămpile pe led cam în 80% din comună, dar vrem să extindem sistemul de iluminat și să înlocuim lămpile clasice acolo unde acestea mai sunt“, a mai spus viceprimarul comunei Marga.

Dan AGACHE

 

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei