Mari investitori la Reșița!

modelmic

Din cele patru zări a venit la Reșița, o uniune de investitori strategici, mari la stat, mici la sfat pentru a turna cuie despicate în patru.

Totul sub înaltul patronaj al partidului aflat la conducere. S-a ajuns ca investitorii strategici să fie ceva fără de care nu ar exista politică la noi.  Și așa cum am mai zis, când totul se face sub înaltul patronaj al partidului aflat la conducere…prosperitatea și fericirea stau în lucruri complicate, pe care ei le ansamblează pentru noi și obțin ceva și mai complicat care la un moment dat devine nefolositor. Singurii care prosperă sunt cei care fac parte din partidul aflat la conducere.

Oamenii speciali sunt cei care se cred ei speciali, așa și cu firmele…sunt strategice cele care se cred ele strategice, cu ajutor condiționat. Este o invenție a ultimului secol care ne separă complet de regnul animal, unde cel puternic se dovedește prin luptă față în față.

Au venit strategicii și s-au așezat în locuri speciale pentru că nu pot fi oricum și oriunde.

Cuiele au fost turnate în dreapta răului și despicate în stânga răului. Două bucați mici, strambe de nu dădeai doi bani pe ele.

În continuare, în procesul de producție, urma frecarea cuielor pentru că ele trebuiau să strălucească și nu numai atunci când era soarele pe cer. „Viața este o structură complexă când te uiti la cai verzi pe pereți!” Asa zice poetul iar mie îmi place această zicală pentru că este definitorie.

A început procesul de producție, Primăria pornea ca favorită în așezarea lucrurilor pe avantaje care să le convină. Partidul de guvernământ și-a pus oamenii școliți în ședințele de partid ca șefi pe fluxul de producție. Celelalte organizații au prins și ele câte un post la fel de bine plătit și poziționat în ierarhia celor speciali.

Cei care nu și-au regăsit pașii prin sălile de ședințe ale grupurilor mai sus menționate au trecut la frecat de cuie. Nu trebuia grabă, totul trebuia să se întâmple în liniște.

Pentru asta au fost montați lideri. Au frecat acești oameni, în liniște, la cuie până când o comisie guvernamentală a făcut un studiu și a constatat că lumea s-a plictisit la frecat în gol și ar trebui schimbate cuiele. Cele frecate au fost aruncate, fără frica de a fi furate pentru că oricum nu foloseau la nimic.

Să o freci în gol înseamnă să nu părăsești o zonă de confort, care-ți crează endorfine și te simți bine pentru un timp scurt, dar ești sclavul societății moderne pentru că niciodata nu-ți ajung cele ce-ți acoperă necesitățile.

Pentru ca 90% din oameni să rămână în zona frecatului în gol, să se mulțumească doar cu frustrările lor, specialii și strategicii și-au creat televiziuni cu antene.

Eugen LUPU

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei