fbpx
18.7 C
Reșița
duminică, 19 mai 24

Maria Damian: „Promisiunea mea din 2016 a fost că voi transforma Teregova într-un șantier“

Alimentări cu apă, canalizare, eficientizări energetice, drumuri, utilaje, muncitori, într-un cuvânt șantier. Un șantier care își mută centrul de la o lucrare la alta, un șantier care lasă în urmă construcții edilitare finalizate spre folosință locuitorilor comunei Teregova.

„În 2016, când am candidat pentru funcția de primar, am spus că fac acest lucru pentru a rămâne ceva în urma mea și că vreau să transform Teregova într-un șantier. Când spun Teregova, mă refer la ambele localități componente, Teregova și Rusca. Într-adevăr comuna noastră este și va fi în continuare un șantier“, a afirmat pentru Reper24, primarul comunei, Maria Damian.

Despre proiectele aflate în derulare în prezent, edilul comunei Teregova a precizat: „Se lucrează la proiectul de asfaltare, finanțat prin AFIR, avem școlile în reabilitare, un proiect ce trebuie finalizat până la sfârșitul acestui an. Cele 4 proiecte pentru eficientizare energetică și reabilitarea unităților de învățământ, finanțate prin ADR Vest, au o valoare totală de aproximativ 16 milioane de lei. Este o sumă mare, dar mă bucur că am reușit să cuprindem în acest proiect toate cele 4 corpuri de clădire ale Liceului Tehnologic din Teregova, pentru a le aduce la standardele unui învățământ european.

Proiectele de reabilitare ale unităților de învățământ cuprind pe lângă anveloparea exterioară și o serie de schimbări în interior: instalații electrice și sanitare noi, băi, uși și geamuri termopan, mobilier școlar nou, de la stadiul de cărămidă la tot ceea ce presupune o clădire modernă, inclusiv acoperișul.

Dan AGACHE

1 COMENTARIU

  1. ”am reușit să cuprindem în acest proiect toate cele 4 corpuri de clădire ale Liceului Tehnologic din Teregova”

    În loc de liceu (comunal), nu ar fi fost mai bună o facultate (sătească)?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei