Marius Cornici, cel mai tânăr inspector școlar general pe care l-a avut ISJ Caraș-Severin, instalat oficial în funcție!

modelmic

Marius Cornici, noul inspector școlar general al județului Caraș-Severin, a fost instalat astăzi oficial în funcție, în prezența secretarului de stat în cadrul Ministerului Educației Naționale, Florian Lixandru, a deputatului Luminița Jivan, a prefectului județului Matei Lupu, a numeroase cadre didactice, dar și reprezentanți ai administrației locale și județene. Profesor de istorie și fost director al Colegiului Economic al Banatului Montan din Reșița, Cornici este, conform celor spuse în cadrul ceremoniei de preluare a funcției, cel mai tânăr inspector școlar general pe care l-a avut Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin.

Ceremonia a debutat cu citirea de către secretarul de stat Florian Lixandru a ordinului de ministru prin care Marius Cornici a fost numit în funcție, ordin emis pe data de 14 februarie. Lixandru, care a ocupat și el în trecut, timp de trei ani, funcția de inspector școlar general (la Inspectoratul Școlar București), a profitat de ocazie pentru a-i oferi cărășanului proaspăt numit în funcție câteva sfaturi, îndemnându-l să dea dovadă de tact, înțelepciune și diplomație și să nu uite cât de  importantă este echipa, fără de care nu își poate duce la îndeplinire obiectivele.

Îl asigurăm pe domnul inspector școlar general de tot sprijinul nostru de la nivelul Ministerului Educației Naționale. Am convingerea că prin tinerețea și devotamentul lui va face față tuturor provocărilor și încercărilor pe care această funcție o să i le ofere”, a mai declarat secretarul de stat Florian Lixandru.

IMG_8720 IMG_8732

Microfonul a trecut rând pe rând pe la toți cei aflați la masa prezidiului, luând cuvântul deputatul Luminița Jivan, prefectul Matei Lupu, Ilie Iova, consilierul președintelui CJ CS, Silviu Hurduzeu, fostul inspector școlar general Nicolae Grindeanu, care este președintele Comisiei de învățământ din CJ, directorul Casei Corpului Didactic Caraș-Severin, Nicoleta Marcu, inspectorul școlar general adjunct Codruța Cristescu, oficiul de gazdă fiind făcut de inspectorul școlar general adjunct Constantin Nicolăescu.

Funcția de inspector este una care resposabilizează persoana, deoarece trebuie să existe în mod sigur și cert o viziune de ansamblu, pentru că trebuie să reușiți să coordonați, să direcționați toate activitățile educaționale astfel încât rezultatele să fie cele așteptate și dorite de toată comunitatea. Vă doresc din suflet că puteți să formați și să închegați o echipă cu domnii directori, cu toate cadrele din  ISJ. Mult succes și o activitate cât se poate de fructoasă”, i-a transmis deputatul Jivan proaspătului inspector școlar general.

IMG_8736 IMG_8738

Marius Cornici s-a declarat conștient de provocările pe care le are în față, dar și sigur că va reuși să își îndeplinească obiectivele.

Prioritățile mele sunt creșterea gradului de promovabilitate la examenul de bacalaureat, de evaluare națională și la definitivat. Mi-am propus pentru a realiza aceste obiective, un set de acțiuni, de activități și împreună cu colegii mei, încă de săptămâna viitoare o să le implementăm și sperăm că la vară vor da rezultate și vom ieși de acolo, din subsolul clasamentului. Vreau să merg în fiecare școală, să văd dacă se face pregătire suplimentară la materiile la care se susțin examene, să vorbesc cu profesorii respectivi, să văd dacă sunt parcurse exact conținuturile pentru bacalaureat, pentru evaluarea națională. Totodată, vreau să fiu foarte atent acolo unde în trecut au fost discrepanțe foarte mari în notare, adică la clasă era o notă de 7-8, iar la bacalaureat sau la evaluare elevul lua nota 1. Mi se pare inadmisibil și acolo cu siguranță există o problemă”, a precizat Marius Cornici.

IMG_8744

Nu a lipsit de la întâlnire nici fostul inspector școlar general Ioan Benga, în prezent director al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin, care a ținut să îi ofere și el câteva sfaturi celui care îi calcă pe urme la Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin. Din contră, nu a fost prezentă Lenuța Ciurel, cea care a condus instituția în din luna aprilie a anului trecut și care practic face rocadă cu Cornici, întorcându-se la conducerea Colegiului Economic al Banatului Montan din Reșița.

Marius Cornici a fost numit în funcția de inspector școlar general prin detașare în interesul învățământului, până la organizarea concursului pentru acest post, dar nu mai târziu de sfârșitul anului școlar 2018-2019.

IMG_8712 IMG_8715

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

 1. Toader

  Să nu uiţi de funcţia de propagandist de partid,care uite, te-a răsplătit pentru osanale şi pupici dorsale suave şi pentru noua şefă -salvatoarea judeţului!

  Raspunde
 2. zero

  Marius Cornici s-a declarat conștient de provocările pe care le are în față …
  (şi pe la spate):
  „… această instituție este una perimată …”, nu s-a sfiit să își expună punctul de vedere primarul Ioan Popa (15.02.2019).
  -

  Raspunde
 3. Nume (obligatoriu)

  Este o zi de doliu. Omul este analfabet, daca-l pui la varful invatamantului, practic ai pus invatamantul la nivelul lui Cornici. Rusine

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei