UPDATE: Mașină fără numere, lăsată să circule în voie pe un drum județean din Caraș-Severin

modelmic

 

UPDATE: Reprezentanții Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara au trimis un punct de vedere cu privire la cazul semnalat de Reper 24 în articolul „Mașină fără numere, lăsată să circule în voie pe un drum județean din Caraș-Severin”. Conform celor de la Poliția de Frontieră, la momentul controlului, mașina nu se afla în circulație, motiv pentru care pentru care nu a fost luată nicio măsură împotriva posesorul vehiculului:

În data de 29.07.2019, în jurul orei 22.15, o patrulă mixtă formată dintr-un polițist de frontieră din cadrul S.P.F. Oravița și un polițist din cadrul  I.P.J. Caraș-Severin, acționând în baza unei sesizări a coordonatorului turei de serviciu, s-a deplasat pe comunicația DJ 572, în localitatea Brezon, pentru a identifica un autoturism marca Ford Ka despre care existau date că ar transporta țigări netimbrate.

Autoturismul a fost identificat la intrarea în localitatea Brezon, staționat pe partea dreaptă a drumului în afara părții carosabile, în fața unui imobil, cu motorul oprit și fără plăcuțe de înmatriculare. La aproximativ 2 metri de autoturism se aflau două persoane, un bărbat și o femeie. Bărbatul a afirmat că este posesorul autoturismului și proprietarul imobilului și că nu a circulat cu mașina pe drumurile publice.

Totodată, lucrătorii de poliție au efectuat un control al interiorului mașinii, ocazie cu care nu au descoperit bunuri (ex. țigări), iar întrucât la momentul controlului autoturismul era staționat și nu era pus în circulație pe drumurile publice, nu au existat motive pentru a fi luate măsuri împotriva proprietarului acestuia.

Patrula mixtă aflată la fața locului, i-a adus la cunoștință bărbatului faptul că punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autoturism înmatriculat sau neînregistrat este infracțiune și se sancționează potrivit legii în vigoare (Cod Penal, art.334 alin.1)”, se arată în punctul de vedere transmis de Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

…………………………………………

Un cetățean revoltat s-a adresat redacției Reper 24, dorind să atragă atenția asupra unei situații pe care consideră absurdă. Timp de două luni, un cărășean s-a plimbat cu o mașină Ford KA fără numere prin localitățile Forotic, Brezon și Surduc, oamenii din zonă făcându-i poze. Luni, 29 iulie, la orele 22:00 -22:30, în timp ce acesta se îndrepta cu mașina dinspre Forotic spre casa lui din Brezon, în Forotic mașina acestuia a fost percheziționată de către un echipaj al Poliției de Frontieră de la Comorâște, după cum ne-au declarat martorii, oamenii legii având informația că acesta ar căra ilegal țigări.

Poliția de Frontieră nu a găsit însă țigări. În timp ce era percheziționată mașina, la fața locului a sosit și o mașină de Poliția Rurală, de la Oravița. După ce Poliția de Frontieră s-a întors la punctul de control, la fața locului a rămas doar Poliția Rurală, care a plecat după aproximativ 5 minute fără nicio constatare.

Situația ar fi fost trecută cu vedere, doar că oamenii din zonă, în mod special cei care au fost martori, se declară revoltați de faptul că bărbatul și tatăl său nu se află la prima abatere, fiind cunoscuți în zonă pentru agresivitate și injurii, dar și alte fapte ilegale.

Oamenii nu înțeleg de ce nu există niciun proces verbal sau act de constatare că bărbatul circula pe un drum județean fără numere de înmatriculare, iar poliția închide ochii la această neregulă.

modelmic

Atât poliția de frontieră, cât și agentul de la poliția rurală nu au vrut să constate că mașina era fără numere, plecând cu nepăsare de lângă aceștia. Am și martori din localitate care au observat tot ce s-a întâmplat și că mașina nu este înscrisă în circulație. Nu s-a luat nicio măsură împotriva acestuia și ne-întocmindu-se niciun act la fața locului precum că au oprit și percheziționat o mașină care nu era înscrisă în circulație, ținând cont că Poliția i-a urmărit cu girofarul, i-a oprit și i-a percheziționat, ei fiind fără numere la mașină. De ce nu i-au luat permisul? De ce nu i-au sigilat mașina? De ce nu i-au făcut proces verbal? Pe ei îi interesează doar țigări și migranți, nu îi interesează că l-au prins pe ăla fără numere!”, a declarat pentru Reper 24 un martor care dorește să își păstreze anonimatul de teama celor doi, cunoscuți în zonă ca fiind agresivi.

Un tânăr, martor și el la acest eveniment, s-a prezentat a doua zi la poliție și a cerut să i se spună ce măsuri au fost luate împotriva șoferului care circula ilegal pe drumul județean Comorâște-Bocșa. Tânărul a făcut o cerere prin care solicită informații, răspunsul însă nu a venit, hârtia fiind „trimisă mai departe”.

În luna februarie, aceștia, tatăl și fiul, au lovit mașina unei femei din Surduc. Femeia s-a dat jos să vadă ce s-a întâmplat, iar aceștia au bătut-o și i-au distrus mașina, existând un dosar în lucru”, după cum a declarat martorul, care susține că o cunoaște pe femeia implicată în incident.

68707500_1317881411716539_3335844074522411008_n

67722767_406420513310469_2624037688562417664_n

După 2 zile de la depunerea cererii de către tânărul care solicita informații despre măsurile luate, bărbatul și-a luat numere roșii, ceea ce le arată martorilor că nu i-au fost reținute acestuia actele mașinii în condițiile în care el a reușit să-și scoată numere roșii în scurt timp.

 

Am solicitat un punct de vedere despre acest caz și de la Poliția de Frontieră, dar până la ora publicării acestui articol, nu am primit niciun răspuns.

 

Diana RADU

 

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

 1. Adrian

  Deci … degeaba se dau legi peste legi.
  Daca ala care trebuie sa aplice legea (adica politistul) este ruman … legea ramane pe hartie.
  Sunt curios ce se va intampla cu acesti politai in zilele urmatoare.
  Este clar ca toti sunt mana in mana. Dar Politia din Resita ce pazeste ???
  Sper ca se gaseste cineva de la Politia din Resita care sa ia masurile cuvenite.

  Raspunde
 2. Johannis Nicolescu

  Masini fara numere de inmatriculare circula pe toate drumurile … nu numai pe drumurile judetene. De parca cei de la Drumurile judetene le permit conducatorilor autoturismelor sa nu aiba numere de inmatriculare montate pe masini ! Politia Rutiera CS sa-si faca datoria, e simplu.

  Raspunde
  1. zero

   Masini fara numere de inmatriculare circula pe toate drumurile …

   Normal :)
   În urmă cu câţiva ani, ceva poliţişti de pe la “judiciară” operau noaptea, în locul celor de pe la “rutieră”, pe Calea Caransebeşului (cu “decontare” la benzinărie). De notorietate publică.
   Ba mai şi reţineau (ilegal) plăcuţe cu numere de înmatriculare perfect valabile, sub pretextul că ei nu ar fi indentificat seria caroseriei în baza de date informatică (citire alterată de ei în mod intenţionat).
   Cu martori mincinoşi “de serviciu”.
   Evident, şi cu ştirea şefilor (judiciari) care i-au trimis şi “acoperit” pe … “tarla”.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei