Mașini înghițite de gropi pe drumul județean Fârliug-Dezești-Zorlenț! Traficul greu e vinovat de carosabilul execrabil, spun autoritățile!

modelmic

 

Călătoria cu mașina între Zorlențu Mare-Dezești-Fârliug, este o adevărată aventură pentru șoferi. Drumul județean 587 defilează într-un adevărat festin de gropi adânci de zeci de centimetri și late cât jumătate din carosabil, astfel că în cei 11 kilometri dintre Zorlențu Mare și Fârliug mașinile reușesc cu greu să nu se deșire pe șosea.

Problema a fost semnalată în repetate rânduri de cetățenii din Zorlențu Mare, cei din Fârliug și cei din Dezești, aflați la mijlocul distanței de drum județean, care cu greu se poate diferenția de unul forestier. Aceștia susțin că starea carosabilului se degradează văzând cu ochii și în ciuda lamentărilor repetate ale localnicilor și ale șoferilor care au ghinionul să circule prin zonă, autoritățile competente nu par interesate să intervină.

Porțiunea de drum măsoară 11 kilometri, din care 5 kilometri sunt până la Dezești, și alți 6 până în Fârliug, și face parte din DJ587. Cu toate acestea, a trecut ceva vreme de când angajații Consiliului Județean și-au făcut simțită prezența în zonă.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157657757589334″]

„Este o situație de-a dreptul tristă. Drumul nu ar trebui să se numească județean în starea în care arată acum. Am ajuns să fim izolați de gropi, mai ceva ca în Evul Mediu. Ne este greu să ne deplasăm cu căruța pe el, iar mașinile trebuie băgate imediat în reparații după un drum între Fârliug și Zorlențu Mare”, explică Ion Mustață, unul dintre cetățenii din zonă.

Din spatele birourilor, realitatea din teren nu este chiar atât de grea. Gropile par mai mici, iar situația pare una care suportă amânare. Astfel, autoritățile județene, cu toate că au luat act de starea actuală a drumului județean 587, așteaptă probabil venirea primăverii pentru a căuta fonduri și, în cel mai fericit caz, pentru a interveni într-un fel sau altul.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157657757615534″]

Mai mult, spun autoritățile competente, drumul era practicabil până anul trecut, dar a ajuns în starea deplorabilă de acum din cauza firmelor care lucrează la îndiguirea râului Pogăniș și care au defilat toată vară cu utilaje grele ce au sfărâmat asfaltul.

„Degradarea drumului județean s-a produs în ultimul an ca urmare a transportului agabaritic, de mare tonaj, al firmelor implicate în lucările de îndiguire a râului Pogăniș. Am luat act de starea acestui drum județean și atunci când timpul ne va permite și în funcție de fondurile alocate, vom încerca să intervenim pentru lucrări de reparație a carosabilului”, declară Marius Andrițoi, director DADPP Caraș-Severin.

 

Alexandra JURCA

 

Distribuie pe:

Stiri similare

11 Comentarii

 1. Viorel j

  Daca astea sunt drumurile din judet nu stiu ce mai comentam pe ce perioada? ce? Asta-i realitatea, si in Resita se chinuie cu un trotuar 3 luni,cartiere marginase unde nici in vis nu vor ajunge cu asfal.Asa ca hai sa ne vedem fiecare de ale noastre…

  Raspunde
  1. Nicolae A

   Cetățene ce au trotoarele din Resita cu druml Zorlenț-Dezești : acest tronson de drum se datorează traficului de mare tonaj al ma. forestiere : oare dece sa distrus așa de repede : deoarece este o sosea cu Fundație zero (0) făcută pentru campanie electorală : oare în comuna Zorlențul-Mare v-ați întrebat cum e șoseaua : jalnică : ea se cîrpește doar în campanie și atunci uneori se toarnă în gropi cu apă : Rușine că trăim în tara lucrului bine f……….t : deviza PNL vechiul PDL . Iar tu cet. din Reșița …..

 2. Demostene

  Arătați toate drumurile din județ. Sunt foarte multe tronsoane cu probleme mari iar afectat nu e CJul ci noi cetățenii care ne rupem mașinile un gropi. Alo domnii de la drumuri, ne mai auziți din groapa care se adâncește sau am pierdut semnalul cu voi??

  Raspunde
  1. Nicolae A

   Să arate toate drumurile din țară că noi doar platim taxa de drum la fiecare litru de combustibil cumpărat .

 3. emi

  in primul rand ar trebui sa intrebati responsabilii cum de un drum judetean are latimea de doar 3.5 metrii? nu au loc 2 masini mici sa treaca una pe langa alta, una trebuie sa iasa pe aratura ca sa faca loc celeilalte…
  cine a semnat pentru finalizarea unui drum judetean care nu este conform standardelor 5 ma latime plus margini de refugiu pana la sant? oare DNA ul nu ar trebui sa cerceteze?

  Raspunde
  1. Nicolae A

   Da șoseaua era făcută exact pentru peridocurile put. că doar ele circulau în coloană : e bună nu . Dar să revenim și la tronsonul Zorlent-Brebu care la fel este jalnic iar în comuna Brebu unde este un primar gospodar toate drumurile sunt recent asfaltate cu apă si canal iar populația este pe jumătate cît cea a Zorlentului unde apa, canalul și drumurile sunt de domeniul SF. dar nu ne pierdem speranța : speram la o schimbare totala a conduceri în țara asta : să mai muncim si pentru țară nu doar pentru noi .

 4. Drujba Ion

  Drumurile din zorlent sunt praf , de la brebu la zorlent e totul numai gropi, de la biserica din vale de unde se gata asfaltul e groaza,au pus ceva piatra dar au reușit sa facă drumul mai rău , primarul ăsta nu face nimic pentru zorlent, și-au făcut el bine , a pus mana pe fostul cap și a furat tot ce sa putut, în rest îl doare în .. ,astia și cu frunză în băț +șmecher de borduz de la farliug, primari și președinți de CJ puscariabili cu ani grei, de ăsta ne merge bine în județ! !!!

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei