Măsuri ferme și fără precedent pentru respectarea Ordonanței Militare nr 2

a

Având în vedere că lupta contra răspândirii COVID-19 poate fi câștigată doar cu un efort comun și cu o conlucrare armonioasă între populație și autoritățile statului, Instituția Prefectului Caraș-Severin face insistent un apel la cetățenii județului să aplice prevederile Ordonanței Militare nr. 2 din 21.03.2020, privitoare la măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19.
„Începând din această noapte, de la ora 22, se va restricționa circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei. În intervalul orar 22 – 6, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă după următoarele reguli:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;
c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru al familiei;
e) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.

aa

Conform art. 5 din Ordonanța Militară nr. 2, din 21.03.2020, pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, cetățenii sunt obligați să prezinte, la cererea autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere. Totodată, pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, cetățenii sunt obligați să prezinte, la cererea autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.
Stimați cetățeni, dorim să subliniem că măsurile vor fi ferme și fără precedent, dovediți responsabilitate și ajutați-ne să vă ajutăm“!

Ordonanța Militară nr. 2 din 21.03.2020, precum și modelul pentru declarația pe proprie răspundere/adeverință care trebuie completată de angajator pot fi găsite pe site-ul Instituției Prefectului – Caraș-Severin, https://cs.prefectura.mai.gov.ro, secțiunea Activități – Situații de urgență.

Sursă foto: ctnews

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

 1. Florian

  Sincer sa fiu, eu nu am vazut care sunt aceste ” masuri ferme si fara precedent “.
  Puteam vorbi de masuri ferme daca Ordonanta Militara nr. 2 prevedea interdictii si nu recomandari , privind restrictionarea circulatie persoanelor pe timpul zilei si interzicerea circulatie pe timpul noptii ( cu doar cateva exceptii )
  Cel mai penibil motiv pentru care poti circula noaptea este : deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale; .
  Cred ca acest punct se refera special la hoti, pentru ca toate magazinele sunt inchise.

  Raspunde
 2. Sava Adriana

  Pe stradă și magazin ținem distanță și la confecții lucram două schimburi unde schimbul unu nici nu iese bine și intră schimbul doi peste. Vorbesc de Trimsol.Aici de ce nu se intră în șomaj tehnic?

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei