Maxim și Hurduzeu, încrezători că se va obține finanțare pentru modernizarea DJ 571 și DJ 571A!

modelmic

Atât directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest, Sorin Maxim, cât și președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, s-au declarat încrezători că proiectele privind modernizarea DJ 571 – Intersecţie DN  57 – Moldova Nouă – Cărbunari – Sasca Montană – Ciuchici și DJ 571 A, intersecţia DN 57 (Gornea) – Sicheviţa, Gârnic – Intersecţia DJ 571 (Moldoviţa) vor fi aprobate spre finanțare. Cele două proiecte au fost depuse pe programul SUERD (Strategia Uniunii Europene privind Regiunea Dunării) și au o valoare totală de peste 200 de milioane de lei.

„Cele două drumuri depuse pe SUERD, DJ 571 și 571 A încă sunt în faza de evaluare. Evaluarea nu se face la nivelul agenției noastre, se face la nivelul Agenției Nord-Vest, la Cluj. Pe aceste două drumuri am trecut de prima etapă, dar din câte știu eu și am discutat cu dl director Maxim, este supra-contractare pe proiectele depuse pe SUERD. Proiectele depuse de regiunea noastră pe infrastructură sunt doar cele două depuse de CJ CS. Erau singurele drumuri din județ eligibile și din regiune pentru că suntem singurul județ din regiune care suntem riverani Dunării”, a precizat ieri Silviu Hurduzeu, în cadrul unei conferințe de presă susținută alături de Sorin Maxim, cu ocazia semnării contractelor de finanțare pentru proiectele de reabilitare termică a staționarelor 2 și 3 din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Reșița.

Ca o informație neasumată încă pe cifre și pe decizii la nivel de program, am convingerea că toate proiectele care au fost depuse vor ajunge să fie finanțate, chiar dacă nu în prima etapă în care trec cele care au fost listate și aprobate, dar cu siguranță din informațiile și premizele pe care eu le întrevăd, vor fi toate finanțate într-o perioadă nu foarte mare de timp. Dacă nu la finalul acestui an, cu siguranță la începutul anului viitor vor intra toate în finanțare și până la finalul programului vom beneficia de toți bani pentru toate proiectele deja realizate”, a precizat la rândul său, Sorin Maxim.

Conform lui Hurduzeu, singurele proiecte depuse de Regiunea Vest pe SUERD sunt cele două depuse de CJ CS. Acestea intră însă în competiție cu toate proiectele depuse pe acest program la nivelul țării:

„Au fost regiuni care au depus și câte 11 proiecte.  Proiectele depuse pe SUERD sunt competitive, nu sunt ca proiectele depuse pe POR, unde fiecare județ din cadrul regiunii are alocată o sumă. Pe SUERD analiza se face la nivel național, pe toate proiectele depuse din județele riverane Dunării, dar într-adevăr, am și eu promisiuni, pentru că există această dorință de a absorbi cât mai mulți bani și atunci se vor lua bani de pe axele unde nu s-au depus proiecte și se vor suplimenta acolo unde s-au depus proiecte, astfel încât supra-contractarea să poată fi rezolvată”.

Până în prezent, CJ CS a reușit să semneze contractul de finanțare pentru modernizarea DJ 581, un proiect în valoare de aproximativ 20 de milioane de lei. Alte două proiecte, cele privind modernizarea drumurilor DJ 608 DN 6 – Rusca Teregova – Cornerva – Plugova  – DN 6 și DJ 572 Comorâște – Berzovia sunt în faza de precontractare.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei