fbpx
2.7 C
Reșița
marți, 28 martie 23

Medici de familie din Timiș, soluția pentru criza de personal medical din Caraș-Severin

În cadrul ședinței Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, una din temele analizate a făcut referire la creșterea numărului persoanelor care suferă de boli cronice în județul Caraș-Severin, situație care îngrijorează. În acest context, prefectul județului, Ioan Dragomir a făcut apel la îmbunătățirea serviciilor din sistemul de sănătate.

Starea de sănătate a populației ne îngrijorează și ar trebui să ne îngrijoreze pe toți, de aceea îi rog pe toți cei care pot face câte ceva să încercăm să îmbunătățim serviciile medicale, de care beneficiază întreaga populație a județului”, a afirmat prefectul Dragomir.

O problemă care trenează de ani de zile în sistemul medical cărășean este lipsa medicilor de familie, mai ales în mediul rural, în multe comune locuitorii fiind nevoiți să se deplaseze zeci de kilometri pentru a beneficia de un consult medical.

spot_img

În ultima perioadă situația s-a îmbunătățit și se încearcă soluționarea crizei de personal medical din unele comune cărășene, o variantă fiind „adoptarea” de medici de familie din județul vecin pentru cabinetele medicale ce deservesc locuitorii unor comune cărășene.

Am înțeles că s-au făcut câțiva pași în ceea ce privește angajarea de medici de familie în localitățile în care nu erau. Sper că anul acesta să reușim să completăm cu medici de familie, chiar apelând la medicii din Timiș, cum am auzit că se încearcă soluționarea în câteva comune, ceea ce este o veste foarte bună”, a precizat prefectul județului Caraș-Severin, Ioan Dragomir.

Lorena POENARU

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

3 COMENTARII

  1. Nu lipsa medicilor de familie e problema, ci lipsa lor de interes pentru pacienți și faptul că lucrează și în alte clinici particulare, nemaiavând timp și pentru cabinet.
    Mergeți la Oțelu Roșu, la Matei Cristian, să vedeți dacă-l găsiți în timpul programului !
    Dacă îți trebuie trimitere, mergi să o ceri azi și o primești peste 4-5 zile, că atunci vine medicul să o semneze și parafeze. Asta în cazul în care vrea să-ți dea trimitere.
    Să nu mai spunem de trimiterile necesare pentru control post covid. Răspunsul a fost sec: „noi nu facem astfel de trimiteri”, în condițiile în care pneumologul / infecționistul îți zice să mergi la medicul de familie pentru trimitere.
    O nesimțire și un tupeu pe medicii de familie … ceva de nedescris.

    • Unii medici sunt suprasolicitați iar majoritatea sunt ”înecați” în /de birocrație. Chiar și medicii ”de familie”.
      Iaca, accesul la un specialist sau primar (medic, nu tăițel) necesită o hârtie de trimitere de la medicul de familie.
      Chiar dacă tu nu ai familie!
      Situație în care, legal, ar trebui să vii cu o declarație notarială pe proprie răspundere, autentificată că nu ai.
      Valabilă 90 de zile …

    • @zero

      Atât sunt de suprasolicitați încât se plimbă prin parc în Caransebes, dar asistenta îți zice că medicul „e pe teren”. Să fim totuși serioși !

      Și da, hârtia respectivă e necesară pentru că pe baza ei, investigațiile sunt gratuite (cum ar fi și normal când ți se trag bani lună de lună din salar pentru servicii de sănătate). În plus, verificare post covid o faci o dată sau de două ori, nu anual sau bianual.
      Dar pe motiv că „noi nu eliberăm trimitere pentru așa ceva”, ajungi să dai 200 ron pe un CT pulmonar, mai vreo 200 ron consultație și teste de respirație, în total 400 ron pentru că medicul de familie nu are chef.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei