Meka a ridicat Șoșdea la joc! Primarul Brian Filimon, adorație lui Dumnezeu pentru vremea prielnică distracției în aer liber!

modelmic

Pentru cei care au ratat Ruga de Rusalii de la Măureni, cu siguranță regalul de la Șoșdea a însemnat o completare fericită, încheiat aseară cu un recital marca Dumitru Teleagă și formația. Evenimentele de la Măureni și Șoșdea au reușit să adune câteva mii de oameni în zona de pustă a Caraș-Severinului, în cele patru zile de desfășurare.

Primarul comunei Măureni Brian Filimon, cu discurs mai mult decât spiritual și viceprimarul acesteia Cornel Niță au depus toate eforturile pentru ca niciuna din zilele de sărbătoare să nu îi lase indiferenți pe cetățenii de aici. Iar dacă la Măureni, Ovidiu Rusu a reușit să facă din imensul platou al căminului cultural , un spațiu neîncăpător, la Șoșdea, duminică Nicu & Nicoleta Novac iar aseară Ramona Faur și Dumitru Teleagă – Meka au lăsat o impresie plăcută tuturor celor prezenți, fie gazde ori goști veniți pentru un ceas de relaxare. Despre zilele de sărbătoare de la Măureni și Șoșdea, primarul Brian Filimon a declarat:

De ce ne place Meka?

M-aș opri preț de câteva clipe la oferta artistică a interpretului și formației acestuia, pe care i-am urmărit cu atenție. Pe Mitru Teleagă, timpul l-a șlefuit în devenirea artistică iar faptul că este consecvent cu numele instrumentiștilor pe care îi are alături demonstrează profesionalismul celui cunoscut de public drept Meka. Fără a fi un povestitor de snoave pe scenă și dincolo de timiditatea recunoscută din postura de vorbitor în spatele cortinei, cântecul lui Teleagă are o dulceață aparte, e melodios, tandru, creativ, cu un ambitus generos și o doza fină de umor scenic, necesar creării unei stări de bine în rândul publicului. Teleagă zâmbește și dă binețe tuturor, e simplu, modest, charismatic, popular și are acea lungime de undă cu auditoriul din fața sa. Nu se împăunează cu titulatura de „Numărul 1“, așa cum se autointitula pe vremuri o artistă la care cei din Pescari îi îndesau mărcile în chiloți, dar cu siguranță, Meka tinde spre această poziție de lider. Una vremelnică, iar Moise și Conea pot confirma. Una peste alta, Teleagă are în spate o echipă care sună al dracului de bine, grație unor nume precum prof. Sebi Roșca, saxofoniștii Victor Vasilescu și Cornel Nicolae sau acordeonistul de geniu Viorel Tajkuna.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157697652732265″]

În altă ordine de idei, să nu credeți vreo clipă faptul că interpreta originară din Măureni, Ramona Faur, nu s-a ridicat la pretenția jucătorilor și „ciulitorilor“prezenți la ruga de la Șoșdea, pentru că, după cum se știe, publicul de acasă te sancționează drastic, dacă nu ești ceea ce trebuie, din punct de vedere artistic. Ramona Faur este un nume mai puțin cunoscut în piața, uneori nedreaptă, a muzicii populare din întreg Banatul, dar calitățile interpretative indiscutabile și ambiția Ramonei anunță de pe-acum că se află pe un făgaș ascendent.

 

Concluzionând, am putea spune că la Șoșdea a fost o rugă frumoasă, chiar și într-o zi de luni care nu anunța prezența unui public atât de entuziast, iar dacă pentru inspirația de a-i invita pe acești artiști , cineva trebuie să primească și felicitări, atunci primare Filimon, acceptă-le cu aceeași bucurie cu care ți-ai primit și voturile în urmă cu doi ani, atunci când ai ajuns edilul comunităților din Măureni și Șoșdea.

Sergiu TABAN

 

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei