Memorialul de atletism „Iosif Măzăran“, pe 8 Mai la Reșița!

mazaran

Când vine vorba despre atletismul reșițean, gândul te duce mai mult ca sigur către Iosif Corneliu Măzăran. Un antrenor valoros, despre care putem spune că a lăsat urme adânci pe soclul atletismului reșițean și românesc. De numele venerabilului antrenor emerit se leagă marile performanțe ale marșului reșițean, realizate de-a lungul deceniilor. Iosif Corneliu Măzăran, „Pubi” cum îi spunea apropiații, s-a născut la 22 noiembrie 1941, la Oravița, a absolvit Liceul Sportiv din Timișoara și a urmat cursurile Institutului Național de Educație Fizică și Sport. Și-a început cariera de profesor la Câlnic, apoi la fostul Liceu Nr. 4 din Reșița. În anul 1974 și-a început cariera de antrenor la Clubul Sportiv Muncitoresc Reșița, iar în anul 2008 s-a pensionat, dar a continuat să activeze în sport, antrenând sportivii de la CS Universitatea Reșița.

În lunga sa carieră de antrenor a obținut cu sportivi ce au reprezentat municipiul de pe Bârzava și România, 464 de medalii și 20 de recorduri naționale, astfel: medalii la Campionatul Național, individual și pe echipe, 148 de medalii de aur, 181 de argint și 135 de bronz. CV-ului reputatului antrenor cuprinde și recorduri naționale, medalii la Campionatele Mondiale, Europene și Balcanice, prezențe la Jocurile Olimpice.

Iosif Corneliu Măzăran a fost timp de 28 de ani antrenor al loturilor naționale de atletism în probele de marș, maraton și alergare pe șosea. A primit carnetul de antrenor emerit în anul 2011, iar în decembrie 2015 a primit titlul de Cetățean de Onoare al Reșiței. Pubi Măzăran, s-a stins din viață la Reșița, într-o tristă zi de noiembrie 2017.

O serie de entități sportive au îmbrățișat idea organizării unui memorial dedicat marelui profesor și șlefuitor de talente sportive. Iată că începând de anul acesta, dezideratul va putea prinde aripi, grație și implicării active a fiului celui care fost Iosif Măzăran, prof. Octavian Sergiu Măzăran, cel care i-a călcat pe urme în această fascinantă lume a celor ce se dedică pregătirii sportivilor de înaltă performanță ai atletismului.

Prin urmare, sâmbătă, 8 mai, de la ora 11:00, pe Stadionul de atletism din cadrul Complexului Sportiv „Francisc Vaștag“ din Reșița se va da startul Memorialului „Iosif Măzăran“, o primă ediție dedicate copiilor și juniorilor, în organizarea Asociației Județene de Atletism Caraș-Severin, a Direcției Județene pentru Sport și Tineret Caraș-Severin, a Clubului Sportiv Municipal Reșița, a Clubului Sportiv „Universitatea“ Reșița, a Clubului Sportiv Școlar Reșița și a Liceului Teoretic „Traian Vuia“ Reșița;

 

PROBELE Memorialului „Iosif Măzăran“

Juniori 3: 100m, săritura în lungime, 800 m;

Copii 1: 80m, săritura în lungime, 800 m;

Copii 2:60m, săritura în lungime, 600m;

Copii 3:50m, săritura în lungime, 500m;

Copii 4:50m, săritura în lungime, 400m;

Spiriduși: 50m, 300m.

 

La acest concurs pot participa copii legitimați sau nelegitimați, făcând dovada anului de naștere cu certificatul de naștere și având adeverință medicală valabilă, înscrierile putând fi făcute până la finalul acestei zile.

Reșițenii, amatori ai sportului, sunt invitați în imediata apropiere a stadionului de atletism din Govândari, ce poartă numele pugilistului reșițeam de renume mondial Francisc Vaștag, pentru a urmări în direct desfășurarea probelor de atletism ale Memorialului „Iosif Măzăran“.

De acolo de Sus, ne zîmbește cu blândețea și dragostea lui nemărginită pentru sport nea Pubi …

 

Sergiu TABAN

 

afis MEMORIAL IOSIF MAZARAN

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei