Mesaj emoționant de solidaritate și prețuire pentru comunitatea din Eftimie Murgu, afectată de Covid-19!

eftimie murgu

Un frumos mesaj de încurajare venit din partea administrației locale pentru comunitatea din Rudăria, comuna Eftimie Murgu, afectată de o creștere a numărului de cazuri de coronavirus. Săptămâna trecută a fost deschisă o anchetă epidemiologică în localitatea Eftimie Murgu, după ce mai multe cazuri au fost confirmate cu SARS CoV 2. Conform DSP, dacă într-o localitate apar mai mult de 3 persoane infectate, la mia de locuitori, se declară focar Covid-19.

Primăria comunei Eftimie Murgu a făcut public un mesaj de încurajare pentru locuitori, dar și un îndemn la responsabilitate privind luarea de măsuri care să limiteze răspândirea temutului virus.

Peste satul nostru, Rudăria, locul care a plămădit și a dat lumii, nu doar națiunii noastre, personalități deschizătoare de drumuri în ale filozofiei, științelor, cercetării, a fost și locul asupra căruia s-au abătut și atâtea vicisitudini. Toate au fost depășite, comunitatea a ființat în continuare, a preluat bunele obiceiuri din trecut, s-a adaptat acolo unde a fost nevoie și astăzi am ajuns aici, o comunitate cu istorie, cultură, obiceiuri și, ce este mai important, cu o perspectivă turistică pe care nu avem voie să nu o exploatăm.

Însă, în zilele acestea a apărut o problema, o vicisitudine. Pericolul Coronavirus. Nu știm cât de mare, cât de gravă, vom vedea în trecerea timpului. (În ziua de vineri, spre seara, pregăteam Troița cu icoana Înălțării Domnului pentru a fi amplasată la locul stabilit. Am fost întrerupți pentru scurt timp de sirena Ambulanței trecând înspre sat. Ne-am reluat activitatea curățind mâinile Mântuitorului).

Acum, astăzi, obligația noastră este să ne protejăm, să evităm răspândirea, să fim responsabili pentru prezent și viitor. Le vom trece cu bine și aceste zile. Suntem siguri că Cineva se-ngrijește de noi deoarece tocmai de aceea ne asigură această perioada foarte dificilă pentru a învăța să mergem înainte și să nu cedăm. Pe lângă acest fapt, avem obligația, din responsabilitate pentru prezent și viitor, să aplicăm un set minim de măsuri :

- purtăm masca

- păstrăm distanțarea socială

- evităm deplasarea

- aplicăm măsurile de igienă.

Nu este greu. Le-am respectat în timpul stării de urgență, le respectăm și acum. Și vom face tot ce este posibil pentru a fi bine. Discuțiile conspiraționiste, părerile pro sau contra nu au loc în acest moment. Doar timpul este cel care va dovedi”, a fost mesajul Primăriei comunei Eftimie Murgu a cărei primar este Mihai Vlădia.

În același timp, administrația locală a făcut apel și la empatie față de cei infectați și respingerea atitudinii ostile, a ostracizările îndreptate spre cei care au avut neșansa infectării cu acest virus.

„Un ultim aspect. Un pericol care pândește asupra noastră.. Unul mai mare decât Corona. Pericolul învinuirilor, pericolul ostracizărilor față de cei care au avut neșansa să contacteze acest virus. Sunt colegii noștri, sunt vecinii noștri, sunt rudele noastre. De unde și cum a apărut această infectare nu putem ști. Fiecare avem doar presupuneri. Ei însă, sunt ai noștri, respectăm măsurile de protecție,  dar față de toți avem obligația să le arătăm prețuire, compasiune, dorința de a trăi iarăși împreună.

Va trece. Va trece și această perioadă dificilă și timpul este cel care va demonstra și ne va răspunde tuturor întrebărilor noastre. Acum, aceasta este realitatea și avem obligația să respectăm regulile.

Mâine va fi o lume și după acest nefericit Corona. Rudăria va fi mult mai puternică, vor fi mult mai multe agropensiuni, mai multe terase, mai multe servicii turistice.

Sunt sigur că așa va fi. Pentru aceasta avem nevoie de voință, muncă, răbdare și experiență de a depăși problemele. Perioada aceasta foarte dificilă ne învață tocmai aceste lucruri. Dragi rudăreni, ne urăm de sănătate și DOAMNE AJUTĂ !!!”, mai scrie în mesajul Primăriei Eftimie Murgu.

 

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Adrian

    Da mesaje de solidaritate pentru ca vinovat este pastorul Bisericii Baptiste din localitate, dar daca erau niste tigani aducea imediat armata si baga tigania in carantina (parca am mai vazut scenariul asta si in alte localitati).

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei