Mesajul primarului Popa pentru absolvenții reșițeni: „Să reveniți acasă, să facem din Reșița un oraș cochet, cu o calitate a vieții ridicată”

modelmic

Să reveniți acasă cu studiile finalizate, să facem din Reșița un oraș cochet cu o calitate a vieții ridicată”, este mesajul transmis de primarul Ioan Popa absolvenților de liceu și de școală profesională din municipiul de pe Bârzava.

Peste 1.300 de elevi din Reșița, atât de clasa a 8-a, cât și de liceu sau de școală profesională au ajuns la finalul cursurilor anul acesta, în condiții inedite, în plină pandemie de coronavirus. Cu ore derulate online și examene organizate în condiții speciale, tinerii reșițeni se pregătesc pentru un nou pas în viață. Iar primarul Ioan Popa le transmite un mesaj:

Absolvirea este un moment în viața tinerilor în care marcăm mai degrabă deschiderea noilor oportunități din viață, decât să încercăm sentimente de nostalgie pentru perioada care s-a încheiat.

Momentul de absolvire coincide cu continuarea în alt context a procesului de învățare – dezvoltare. 

Este adevărat că după absolvire nu mai primim în mod direct teme de la profesori, dar primim lecții de la viață, sub forma de noi provocări, care sunt tot atâtea teme pe care suntem invitați să le rezolvăm

Faceți un inventar, și mergeți mai departe cu deprinderile cu care v-a echipat școala,cu deschiderea pentru nou și tot ceea ce este necunoscut, cu acceptarea sau chiar generarea schimbării de care să nu vă fie frică!

Informațiile le putem lua cu ușurință de pe diferitele platforme, dar avem nevoie mare de abilitatea de a naviga și a selecta dintre ele, de a căuta și a distinge între ce este corect și ce este fals.

Învățarea este un proces care ne însoțește toată viața, asta ne dorim, asta vă dorim.

Ne-a plăcut să învățăm,

ne-a plăcut să ne schimbăm,

avem curaj,

avem încredere că știm să facem multe lucruri independent și împreună,

Avem aspirații, vrem să schimbăm lumea și o vom face!

 Iar Reșița vă așteaptă

  • să reveniți după ce veți dori să deschideți o afacere, mai mică sau mai mare,
  • să reveniți dacă veți dori un loc de muncă în instituțiile municipiului, unde să aduceți un plus de profesionalism, mai puțină birocrație, mai multă eficiență
  • să reveniți acasă cu studiile finalizate în țară, să facem din Reșița, orașul cochet cu o calitate a vieții ridicată”,

le transmite absolvenților reșițeni, edilul Ioan Popa.

foto: arhivă

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Johann Nicolescu

    Ce frumos vorbesti tu primaru` taiteilor dar, ai adus investitori, la Resita, care sa-i angajeze, pe salarii bune, pe tinerii din Resita ? Nu ai adus nici un investitor serios doar promisiuni neonorate, minciuni, basme cu “o sa”, “vom face”, “va fi”, restu` ori deloc, ori foarte prost si putin. Resitenii vor trebui sa gandeasca foarte bine cui isi vor da votul pentru functia de primar. Cu primari care scot povesti si in urma lor mai nimic, vom ramane blocati in nedezvoltare.

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei