Metaforic, acid, necruțător – câteva adjective care îl caracterizează pe Romeo Dunca

 

modelmic

Metaforic în postările pe rețelele de socializare, acid atunci când e nevoie, necruțător când e vorba de cheltuirea banului public; astfel poate fi descris Romeo Dunca, noul președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin. După vizita la Staționarul 2 al Spitalului Județean de Urgență din Reșița, liberalul a decis returnarea a 50 de mii de euro către Uniunea Europeană, bani ce trebuiau folosiți pentru proiectul de renovare a Staționatului 3, sau Spitalul TBC cum mai este cunoscut de reșițeni. Motivele sunt pe de o parte întemeiate, dar pe altă parte să renunți la atâția bani….

„Am semnat stoparea procedurii pentru renovarea Staționarului nr 3. Deși în mod normal ar trebui ascuns acest lucru, oprirea finanțării presupune restituirea către UE a unei sume de aprox 50.000 euro. O reorganizare a serviciilor medicale în celelalte 2 staționare care vor fi renovate pe fonduri UE, inclusiv comasarea specializărilor dublate în prezent va rezolva situația. La fel și economiile realizate cu desființarea posturilor de administrare și conducere ale obiectivului rămas nefuncțional, vor compensa imediat cheltuiala făcută. Cu clădirea rămasă nefuncțională, vom găsi mai târziu poate ceva mai potrivit de făcut“.

De făcut ar trebui făcute multe în sistemul sanitar din Caraș-Severin, domnule Dunca. Doar cine nu a fost internat recent în acel spital, și nu mă refer la perioada COVID, nu știe în ce stare jalnică este acesta: saloane reci, compartimentări făcute de nevoie, lipsa unor circuite normale într-o unitate sanitară, bacterii intraspitalicești la tot pasul în pofida încercărilor de a-l menține curat. Atâta doar că este…singurul și e imposibil să renunți la secțiile pe care le găzduiește. Ideea unui spital nou, modern, ridicat cu bani europeni, într-o locație apropiată de municipiul Reșița e mai veche, dar nimeni nu a avut curajul să ia taurul de coarne. Poate acum, în această perioadă, se va putea acest lucru. Reșița și cărășenii merită cu prisosință așa ceva, dar….are cineva curajul să se înhame? Întreb pentru un prieten!

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

7 Comentarii

 1. Camionagiu

  Dați toți banii înapoi la UE ca nu mai au popularii europeni fonduri. Ăsta da om care ține la romani. Pe el il interesează foarte mult banii publici ca trebuia sa ajungă la acoliții pnl

  Raspunde
 2. Doru

  Nea Romică, mai încet cu pianul pe scări. Inainte de a demola ceva, pune altceva în loc. Fă un spital nou, apoi demolează. Dacă renunți la Staționarul 3, unde muți secțiile de acolo?! În stradă? La fel cu cazanul de încălzire cu lemne de la Staționarul 1. Crezi că l-au pus acolo că au bani pentru factura de gaz? Vrei să pui acolo o centrală termică pe gaz de….2000 kw????? Nene, asta este pentru un Cartier! Desigur, mata ai stiloul în mână. Sper să ai și pentru factura de gaz, după ce faci modificarea! Maare grijă, peste vreo trei ani vine Curtea de Conturi, face un audit, inclusiv energetic, găsește că era suficientă o centrală de 3-400 kw, iar matale: pui banii!!! Desigur, înțeleg, e nouă sita. Dar, înconjoară-te cu specialiști, nu cu Yes-meni!

  Raspunde
  1. Petru

   Ups… de ce sa aștepte “vreo trei ani” Curtea de Conturi, de ce sa nu vina anual… iar pe teme sensibile ar putea sa vina în control și mai des. Până la urmă e vorba de bani publici, sa meargă în control și sa se laude cu ce a găsit … “de-o fi una, de-o fi alta, ce e scris și pentru noi…” așa zice un poet clasic…

 3. Julieta

  In pandemie,cand nu sunt locuri in spitale,liberalii desfiinteaza un spital?Incredibil dar adevarat.Grija lor:chioscurile pentru amaratii spitalizati fara apartinatori,care aveau de unde cumpara cate ceva.Numai asa mai puteau liberalii sa piarda procente in Caras.O sa vedem rezultatele nepasarii.

  Raspunde
 4. Dan

  Să menții un focar de infecție în mijlocul Reșiței mi se pare aberant! Am fost internat în acest spital în 1987,nici atunci nu dădea pe afară cu dotările și igiena, dar era funcțional, acum nu este decât un fel de supermarket al bacteriilor! Dacă doriți să fiți tratată în acel spital nu aveți decât să mergeți pentru a vă convinge! Oricum comentariul este unul politic cu miros pesedist!

  Raspunde
 5. DuaLipa

  @Petru & @ Doru
  Aha, măi PSD-ilor, acum v-ați adus aminte de CdC? Dar când erau ai voștri la putere (ups, era să zic „putoare”) atunci… cum era?
  Ascundeți-vă de unde ați ieșit!

  Raspunde
 6. DuaLipa

  @Julieta
  Sper să nu ajungi acolo, mai ales acum. Eu am fost acum tei sau patru ani, doar pentru o oră, pentru un consult în legătură cu o… căpușă! Și – crede-mă – mi-a fost groază de ceea ce am văzut! Așa că… șșșt!

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei