Meteorologii anunță vijelii, descărcări electrice și grindină! Cod portocaliu în județul Caraș-Severin!

cod

Ne așteptă un sfârșit de săptămână cu instabilitate atmosferică, averse și vijelii. Trei avertizări meteo care vizează și județul Caraș-Severin au fost emise de Administrația Națională de Meteorologie.

De la ora 15:00, județul Caraș-Severin este sub cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, alături de județele Timiș, Arad, Bihor și Hunedoara. Conform meteorologilor, în vestul țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Din această după-amiază, de la ora 18:00, până vineri dimineață, la ora 06:00, este în vigoare o avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată.

În județele Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Caraș-Severin, precum și în zona de munte a județelor Hunedoara, Alba și Cluj vor fi intervale cu intensificări puternice ale vântului (rafale de 80…90 km/h), vijelii, frecvente descărcări electrice și grindină. Pe arii restrânse vor fi averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 35…60 l/mp”, informează meteorologii.

001b05632b070c7c03

De mâine, de la ora 10:00, până sâmbătă, la ora 10:00, Caraș-Severin va fi sub cod galben. În intervalul menționat, în vestul, centrul, nordul țării și în zona de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

451c25632b200e3832

Conform meteorologilor, instabilitatea atmosferică se va menține accentuată și în următoarele zile îndeosebi în vestul, sud-vestul, centrul și nordul teritoriului.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei