Migranți depistați de polițiștii de frontieră în timp ce încercau să traverseze Dunărea cu o barcă! Doi dintre ei s-au aruncat în apă

 migranti

Cinci cetăţeni din Yemen, care au încercat să intre ilegal în România, traversând fluviul Dunărea cu ajutorul unei bărci gonflabile, au fost depistați de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Nouă – I.T.P.F. Timişoara. Doi dintre ei s-au aruncat în apele fluviului Dunarea, poliţiştii de frontiera intervenind cu operativitate pentru salvarea acestora, ulterior fiind transportați la spital pentru îngrijiri de specialitate. 

În data de 11.02.2021, în jurul orei 07:30, o patrulă a poliţiştilor de frontieră de la Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Nouă – judeţul Caraş-Severin, pe timpul derularii misiunii de supraveghere, a observat, pe direcţia km. flv. 1038, o barcă pneumatică cu cinci persoane, care se îndrepta din Serbia spre malul românesc al Dunării. Imediat, a fost anunţat echipajul de marină de pe una din ambarcaţiunile din dotarea Poliţiei de Frontieră care a intervenit pentru a intercepta barca respectivă.

La  vederea şalupei Poliţiei de Frontieră, două dintre persoanele aflate în barca gonflabilă au sărit în apă. Din acel moment poliţiştii de frontieră au demarat o acţiune de salvare a persoanelor, acestea fiind scoase din apa şi aduse în siguranţă la mal. În acelaşi timp, a fost apelat serviciul de urgenţă 112 prin care s-a solicitat o ambulanţă pentru a acorda îngrijiri de specialitate persoanelor salvate. Toţi cei cinci bărbaţi au fost transportaţi la spital, în momentul de faţă aflându-se în afara oricărui pericol”, precizează subcomisar de poliție Petre-Ionuț Nicola, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cinci cetăţeni din Yemen, cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani, căre au părăsit teritoriul Serbiei, încercând să treacă fraudulos în România, peste fluviul Dunărea, cu ajutorul ambarcaţiunii gonflabile.

1613034485355-10361-S41613034485301-10360-S4

 

Karina TINCUL 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei