Mihaela Drăgilă, noul primar al comunei Lăpușnicu Mare!

Dragila primar

Noul primar al comunei Lăpușnicu Mare este Mihaela Drăgilă, candidatul PNL la alegerile pentru funcția de edil, alegeri care au avut loc după demisia din luna februarie a acestui an a primarului ales în funcție pe data de 5 iunie 2016, Ion Lala. Rezultalele scrutinului nu reprezintă date oficiale, dar după numărarea a peste 90% din voturile exprimate, Drăgilă ar fi acumulat cu aproximativ 60 de voturi mai mult decât candidatul PSD, Nicolae Popistaș.

UPDATE – ora 22.30: Conform numărătorii paralele, candidatul PSD, Nicolae Popistaș, a obținut 514 voturi, în timp ce candidatul PNL, Mihaela Drăgilă, a obținut 567 de voturi, iar candidatul PMP, Andrei Derleanu, a obținut 14 voturi.

UPDATE 12 iunie – ora 12.00: Conform procesului verbal întocmit de Circumscripția Electorală numărul 45, în comuna Lăpușnicul Mare la alegerile parțiale de duminică, 11 iunie, au participat 1104 de alegători din cei 1516 înscriși pe liste, pe listele electorale suplimentare au fost înscriși 108 alegători, din care au participat la vot 64. La finalul procesului electoral 1096 de voturi au fost valabil exprimate. În urma votului cei trei candidați participanți au obținut următoarele rezultate, Mihaela Drăgilă, PNL – 567 de voturi, Nicolae Popistaș, PSD – 514 voturi, iar candidatul PMP, Andrei Derleanu a obținut doar 15 voturi din sufragiile alegătorilor din comuna din Valea Almăjului.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Toate privirile pe Lăpușnicu Mare! Cetățenii din comuna Lăpușnicu Mare și din satul aparținător Moceriș își aleg astăzi noul edil!

Alegerile au loc ca urmare a demisiei în luna februarie din funcția de primar al comunei Lăpușnicu Mare ales în data de 5 iunie 2016, a edilului Ion Lala. Scrutinul din Valea Almăjului va decide noul primar de Lăpușnicu Mare între candidatul Nicolae Popistaș – PSD,  Andrei Dîrlean – PMP și Mihaela Drăgilă – PNL.

Secțiile de votare s-au deschis la ora 7:00 în localitățile Lăpușnicu Mare și Moceriș, iar până la această oră procesul electoral s-a desfășurat fără evenimente pentru cei care au dorit să își exprime opțiunea în cabinele de vot. Pe listele electorale permanente de la Secția de Votare Numărul 266 sunt înscriși 929 de cetățeni cu drept de vot, din care până la această oră au votat 266 iar 58 de cetățeni s-au regăsit  pe listele suplimentare.

Echipa Reper 24, deplasată la Lăpușnicu Mare, va monitoriza evenimentul din comuna almăjeană și vă va ține la curent cu ultimele informații legate de scrutinul electoral care va decide noul primar la Lăpușnicu Mare!

Popistas Lapusnicu Mare

UPDATE 13:30: Candidat Nicolae Popistaș: „Am votat cu speranța de mai bine pentru comunitatea noastră“

Nicolae Popistaș, candidatul PSD pentru funcția de primar al comunei Lăpușnicu Mare, a votat de la primele ore ale acestei dimineți la secția de votare numărul 266.

„Am votat cu inima, cu sufletul, cu gânduri pașnice si cu speranța de mai bine pentru comunitatea noastră. Avem proiecte mărețe și în cazul în care vom câștiga, cu ajutorul președintelui Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu și cu ajutorul prim-ministrului Sorin Grindeanu să putem pune în practică toate proiectele propuse în campanie și proiectele care sunt prioritate pentru locuitorii acestei comune. Așa să ne ajute Dumnezeu!“, a declarat, la ieșirea de la urne, Nicolae Popistaș.

Până la această oră, în Lăpușnicu Mare se prezentaseră la urne, la secția 266, un număr de 287 de alegători de pe listele permanente din totalul de 929 și 58 de pe listele suplimentare, în vreme ce la secția 267 din satul Moceriș votaseră 185 de cetățeni din cei 479 consemnați pe liste și 17 cetățeni de pe listele suplimentare.

Asociația Pro Democrația la Lăpușnicu Mare: „Proces electoral în condiții normale“

Brujan corectat

Reprezentanții ONG-ului Asociația Pro Democrația se află astăzi la secțiile de votare din comuna Lăpușnicu Mare și monitorizează modul în care se desfășoară alegerile pentru funcția de primar al acestei unități administrativ-teritoriale din Caraș-Severin. „Până în prezent procesul electoral în comuna Lăpușnicu Mare s-a desfășurat în condiții normale. S-au respectat normele în vigoare în materie de ziua alegerilor. Singurul aspect care mă îngrijorează, ca și la alegerile locale din vara trecută, este numărul mare de flotanți făcuți pe ultima sută de metri“, a ținut să afirme Tiberiu Brujan, vicepreședintele Asociației Pro Democrația, Clubul Reșița.

 

UPDATE 15:42: Un număr 758 de persoane și-au exercitat votul până la această oră la alegerile pentru funcția de primar al comunei Lăpușnicu Mare, este vorba de 498 de cetățeni la secția numărul 266 din Lăpușnicu Mare și 250 la secția nr. 267 din Moceriș.

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu și deputatul Luminița Jivan își arată sprijinul pentru proiectele necesare spre implementare în comuna Lăpușnicu Mare!

Hurduzeu Almaj

Într-o duminică frumoasă de vară, în chiar ziua alegerii noului primar al comunei Lăpușnicu Mare, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu și parlamentarul de Caraș-Severin, Luminița Jivan, au sosit în localitatea din Valea Almăjului pentru a vedea de aproape cum decurge procesul electoral, dar și pentru a-i oferi o doză de sprijin moral camaradului Nicolae Popistaș,  candidatul social-democrat la aceste alegeri.

„Pentru județul Caraș-Severin, Almăjul, datorită frumuseților sale naturale, reprezintă un potențial turistic enorm. Bineînțeles că și comuna Lăpușnicu Mare, care face parte din Valea Almăjului, este o comună pe care Consiliul Județean vrea să o dezvolte. Vom sprijini toate proiectele pe care noua conducere a Primăriei Lapușnicu Mare le va depune pentru dezvoltarea comunității și bunăstarea cetățenilor“, a ținut să asigure președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, prezent în această după-amiază la Lăpușnicu Mare. La rândul ei, parlamentarul Luminița Jivan consideră că întreaga comunitate din Lăpușnicu Mare merită o șansă de viață mai bună, în condiții civilizate, iar comuna se poate dezvolta prin proiectele pe care le va aborda în viitorul apropiat, menționând că sprijinul ei pentru demararea acestor proiecte va fi unul total și necondiționat, ca de fiecare dată.

Peste 65% prezența la vot, până la această oră, la Lăpușnicu Mare!

UPDATE: 17:45 Peste 65% din totalul alegătorilor care se regăsesc pe listele permanente s-au prezentat la urne pentru alegerea viitorului primar al comunei Lăpușnicu Mare. Un număr de 605 persoane au votat până la această oră la secția de votare numărul 266 din localitatea Lăpușnicu Mare, iar 315 în satul aparținător, Moceriș.

În ziua alegerilor, candidatul PMP, Andrei Derleanu, la mii de kilometri distanță de comuna pe care își dorește s-o conducă!

Reporterii Reper 24 au aflat de la surse credibile faptul că unul din candidații la fotoliul de primar al comunei Lăpușnicu Mare nu s-ar afla în localitate în cea mai importantă zi care va decide soarta conducerii acestei unități administrative. Este vorba de Andrei Derleanu, aruncat în luptă de formațiunea Partidul Mișcarea Populară, cel care s-ar afla în Germania. De altfel, Derleanu, un fost funcționar al Primăriei Lăpușnicu Mare, s-ar afla la muncă în Germania, acolo unde activează ca șofer de autocamion, conform surselor noastre. Ne întrebăm care a fost rolul candidaturii domnului Andrei Derleanu la alegerile din această duminică, de la Lăpușnic? Să spargă voturi candidaților situați pe stânga sau pe dreapta doctrinei politice? Cert este că pentru domnia sa, Ziua Z a alegerilor nu a fost considerată nici pe departe atât de interesantă precum contracandidaților săi. Dacă a avut sau nu efect candidatura cetățeanului Derleanu, plecat astăzi la mii de kilometri distanță, vom afla după închiderea urnelor, la ora 21.

UPDATE: Mihaela Drăgilă, candidat PNL la funcția de primar: „Am votat pentru oprirea risipei, pentru recuperarea unei stări de bine a comunității noastre“

Dragila PNL Lapusnic

Echipa Reper 24 a dialogat astăzi, la ieșirea de la urnele de vot, cu candidatul PNL la funcția de primar al comunei Lăpușnicu Mare, în persoana Mihaelei Drăgilă. Am dorit să aflăm cu ce gânduri a intrat candidatul liberal în cabina de vot:

Am votat astăzi pentru moderație, pentru oprirea risipei, pentru o gestionare conștiincioasă a resurselor, pentru recuperarea unei stări de bine pe care comunitatea noastră o avea odinioară. Victoria mea ar însemna o confesiune publică a faptului că lapușnicenii și mocerișeni prețuiesc valorile reale ale societății vremurilor în care trăim: cinste, demnitate și gândire de perspectivă“, ne-a declarat Mihaela Drăgilă, candidatul PNL la funcția de primar al comunei Lăpușnicu Mare.

S-a încheiat procesul de votare la Lăpușnicu Mare!

UPDATE: Ora 21:00 S-a încheiat votarea la secțiile din comuna Lăpușnicu Mare. Până la ora 21:00 votaseră 735 de cetățeni cu drept de vot din Lăpușnicu Mare la secția numărul 266 arondată și 368 la secția 267 din satul aparținător, Moceriș. Procesul de votare nu a întâmpinat probleme și nu a avut parte de evenimente neplăcute, cel puțin până la ora închiderii secțiilor de votare pentru cei care doreau să-și exprime acest drept garantat prin constituție.

Comisiile secțiilor de votare vor trece la numărarea buletinelor de vot, urmând ca nu peste multă vreme să cunoaștem numele candidatului care a obținut sufragiile concetățenilor săi. Popistaș sau Drăgilă, aceasta-i întrebarea?

Până la ora deznodământului, rămâneți cu Reper 24, publicația care vă ține la curent în legătură cu desfășurarea scrutinului de la Lăpușnicu Mare.

John GAVRILESCU

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

 1. IONUȚ

  Băsescu şi toţi pupincuriştii lui din PMP sunt pupincuriştii Ciumei roşii cel puţin pe CARAŞ-SEVERIN. Aceste jigodii s-au aliat cu ciuma roşie în consiliul judeţean sau local iar jigodia de băsescu le-a dat giru.

  Raspunde
 2. Emilut

  “parlamentarul Luminița Jivan consideră că întreaga comunitate din Lăpușnicu Mare merită o șansă de viață mai bună, în condiții civilizate, iar comuna se poate dezvolta prin proiectele pe care le va aborda în viitorul apropiat”

  Până acum nu a meritat ? De ce nu s-a dezvoltat comuna până în prezent ?

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei