28.7 C
Reșița
vineri, 12 august 22

Mii de piciorușe, încălțate cu cele mai „de preț” ghetuțe!

Peste 1.460 de suflețele vor avea iarna aceasta piciorușe mai calde, pentru că oameni simpli, dar cu inimă mare, s-au sensibilizat la nevoile micuților care trăiesc în familii cu venituri modeste și și-au lăsat darul lor în „Ghetuțele lui Moș Nicolae”.

Organizatorii campaniei spun că suma adunată în acest an este una remarcabilă, impresionantă fiind în același timp implicarea oamenilor de bine care au contribuit la această inițiativă umanitară, precum și cea a voluntarilor.

Dincolo de cifrele remarcabile ale campaniei umanitare „Ghetuțele lui Moș Nicolae” din acest an, care sunt cele mai bune de până acum, atât în ceea ce privește numărul ghetuțelor distribuite, ce depășește 1460, cât și valoarea campaniei, care trece de 200 de mii de lei, rămâne importantă o concluzie pe care aș vrea să o subliniez și anume aceea că aceste ghetuțe sunt efortul și darul unui număr mare de oameni de bine, oameni simpli, cu venituri modeste, care au fost și de data aceasta cei care au susținut această campanie și au fost atenți și sensibili la nevoile celor aflați în dificultate”, a declarat părintele Mihai Ciucur, inspector eparhial  – Departamentul de Tineret al Episcopiei Caransebeșului.

spot_img

Campania s-a derulat la inițiativa Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, alături de Episcopia Caransebeșului, prin implicarea voluntarilor ATOR Banatul de Munte și a celor din centrele catehetice și de tineret ale eparhiei, precum și cu ajutorul parohiilor ortodoxe din orașele și satele județului.

Rezultatele obținute în acest an sunt, după cum s-a menționat, mult peste așteptările organizatorilor: 1.463 de copii au primit câte o pereche nouă de ghetuțe, dintre care: 244 de perechi de ghetuțe au fost oferite de către voluntarii ATOR Banatul de Munte și 1.219 de perechi de ghetuțe au fost oferite de către parohiile de pe cuprinsul eparhiei.

Nu au fost donații mari, care să fi constat în sponsorizări sau donații substanțiale din partea oamenilor cu bani, ci donații în sume mici, dar numeroase, ceea ce ne arată încă odată că românul de rând, omul obișnuit este cel mai atent, mai empatic și mai sensibil la nevoile semenilor.

Rămâne ca o lecție frumoasă pentru oamenii care au posibilități, exemplul de dăruire pe care oamenii din jur încă odată l-au oferit semenilor lor. Mai avem speranță, mai avem viitor și ceea ce este cel mai încurajator este că tinerii noștri voluntari, prin contribuția lor, deși de multe ori lipsită de posibilități materiale, ci mai degrabă prin entuziasm au reușit și de data aceasta să ofere o lecție: nouă, comunității și societății în ansamblu”, a mai spus părintele Mihai Ciucur, preotul care coordonează și activitatea Centrului de Tineret din Moniom.

Valoarea în bani a campaniei a fost 204.022 lei, din care: 30.148 lei au fost strânși la nivelul ATOR Banatul de Munte și 173.874 lei au fost adunați în urma colectelor organizate în parohii. 1.594 de copii au beneficiat de sprijin din partea campaniei, astfel: 1.594 de copii au primit pachete constând în alimente, dulciuri și îmbrăcăminte; 1.463 dintre aceștia au primit câte o pereche nouă de încălțăminte pentru iarnă.

La campanie au participat filiale ale ATOR Banatul de Munte din Reșița, Oravița, Caransebeș, Valea Bistrei și Măureni, precum și centre de tineret din toate zonele județului, acestea conlucrând cu parohiile implicate în proiect. De asemenea, s-au implicat, în calitate de parteneri, mai multe instituții (unități de învățământ, asociații non-profit) din mai multe zone ale județului.

 

Lorena POENARU

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei