fbpx
30.7 C
Reșița
sâmbătă, 13 iulie 24

Milioane de euro atrase de primarul Luca Mălăiescu pentru reabilitarea drumurilor din oraș

Majoritatea drumurilor rămase neasfaltate în orașul Oțelu Roșu vor fi reabilitate, grație unui proiect finanțat prin Anghel Saligny, depus de edilul Luca Mălăiescu. Finanțarea este de peste 3,5 milioane de euro, aproximativ 18,6 milioane de lei.

Câștigătorul licitației se va stabili în următoarele săptămâni și în cel mult 2-3 luni va fi dat și ordinul de începere a lucrărilor pe 13 dintre ultimele străzi ce n-au fost încă modernizate”, a declarat primarul Luca Mălăiescu.

„O parte a proiectelor naționale au fost întârziate ca urmare a problemelor economice ale țării, iar la nivel local s-au adăugat alte impedimente. Oamenii din Oțelu Roșu știu că pe câteva străzi sunt în execuție lucrări de extindere a rețelelor de apă și canalizare. Până la finalizarea acestora nu se pot efectua lucrări de modernizare a drumurilor“, a mai spus edilul din Oțelu Roșu.

Proiectul vizează lucrări de asfaltare și de execuție a trotuarelor pe 13 străzi, a căror lungime totală este de aproximativ 5,5 kilometri. Sunt vizate străzile: Ciprian Porumbescu, Vasile Alecsandri (parțial), Gheorghe Doja (parțial), Tineretului, Scărișoara, Cireșelului, Câmpului, 1 Mai, Crișan, Viitorului și Drumul Comunal DC 3. Edilul speră ca aceste lucrări să se finalizeze până la sfârșitul anului.

Un alt proiect este în așteptarea finalizării lucrărilor de apă și canalizare. 7 milioane de lei vor fi folosiți pentru asfaltarea și modernizarea străzilor Baia și Oțelarilor, proiect ce probabil se va finaliza și el în acest an, în funcție de evoluția lucrărilor Aquacaraș.

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei